Σελίδες

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς: Παράλογος και επικίνδυνος ο αλβανικός εθνικισμός

• Η αναβίωση του Αλβανικού Εθνικισμού για μια ακόμη φορά  έγινε θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ άμεση σχέση με αυτή την πολιτική της Κυβέρνησης Ράμα έχει και η κωλυσιεργία που διαπιστώνεται για μια ακόμη φορά στο χρονίζον ζήτημα της εκταφής, ταυτοποίησης και ταφής των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στα βουνά της Βορείου Ηπείρου, κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο. 
Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Αλβανική πολιτική και την αλυτρωτική ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας,  κατήγγειλε  ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Νότης Μαριάς.
Ο Ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι τα Τίρανα με μοχλό το Κόσοβο, διεκδικούν αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια και εδάφη που ανήκουν στην Ελλάδα, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα: «Όσο η Αλβανία- τόνισε- ασκεί μια παράνομη και παράλογη αλυτρωτική πολιτική κατά της Ελλάδος, η οποία φιλοξενεί επί δεκαετίες και δίνει ψωμί και δουλειά σε χιλιάδες αλβανούς οικονομικούς μετανάστες που ζουν στην πατρίδα μας, το μόνο που θα πετύχει η Αλβανική ηγεσία, είναι να βλάψει ανεπανόρθωτα τις ελληνο-αλβανικές σχέσεις και την Ευρωπαϊκή της πορεία. Η Αλβανία- συνέχισε ο κ. Μαριάς- πρέπει να αντιληφθεί ότι οφείλει να σεβαστεί τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου τα οποία καταπατά βάναυσα. Μιας μειονότητας με πληθυσμό άνω των 250.000 ατόμων».  
Θα πρέπει- πρόσθεσε ο Ευρωβουλευτής- η Αλβανία να αντιληφθεί ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος της χώρας περνάει από την Αθήνα, ενώ επεσήμανε πως η Αλβανία πρέπει σύμφωνα με τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων του περασμένου Δεκεμβρίου να διασφαλίσει την ίση μεταχείριση όλων των Μειονοτήτων στην Αλβανία και τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους, συμπεριλαμβανομένων και των περιουσιακών τους δικαιωμάτων.
Κωλυσιεργούν για τους πεσόντες 
Η Αλβανική Κυβέρνηση, δεν «παραβλέπει» μόνο τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενταξιακή της πορεία, αλλά υπαναχωρεί και σε διμερείς συμφωνίες που έχει καταλήξει με την Ελλάδα, καίτοι η χώρα μας- πέραν όλων των άλλων- ήταν και είναι ένθερμος υποστηρικτής της ένταξής της στην Ε.Ε..
Αποκορύφωμα αυτής της διαχρονικής Αλβανικής πολιτικής, είναι η στάση της στο ζήτημα των διαδικασιών για τους πεσόντες στον πόλεμο του 1940. Το θέμα είχε  αναδειχθεί  και επί της Κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, επανήλθε όμως στην επικαιρότητα μετά από ερώτηση που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων οι Ηπειρώτες Ι. Καραγιάννης, Μ. Κάτσης, Κ. Μπάρκας και Β. Τσίρκας. 
Στην απάντησή του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος, αναφέρει ότι η χώρα μας έχει ενεργοποιήσει και έχει εκπληρώσει τα απαιτούμενα από την ισχύουσα διακρατική συμφωνία. Ταυτόχρονα έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό για την ταχύτερη εκκίνηση και εκτέλεση του συνόλου των απαιτούμενων εργασιών, τόσο για την εκταφή των πεσόντων στρατιωτικών, όσο και την κατασκευή των δύο στρατιωτικών κοιμητηρίων.
Ωστόσο ο Υπουργός αποκαλύπτει ότι «παρά την άμεση ανταπόκριση από Ελληνικής πλευράς, υφίστανται σημαντικές καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες από την κυβέρνηση της γείτονος χώρας, οι οποίες έχουν οδηγήσει στην επιβράδυνση των ανωτέρω διαδικασιών».
Καταλήγοντας προσθέτει ότι το Υπουργείο θα θέσει το θέμα ως βασικό ζήτημα σε όλες τις διμερείς επαφές των δύο Υπουργείων Άμυνας», (όπως άλλωστε έχει γίνει πολλές φορές ως τώρα…) και ενημερώνει ότι επίκειται νέα συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η οποία επίσης καθυστερεί επί πολύ καιρό.
Το συμπέρασμα που από όλα αυτά προκύπτει είναι, ότι οι κυβερνήσεις αλλάζουν, οι Αλβανοί όμως παραμένουν πιστοί στην ίδια τακτική και πολιτική….
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.