Σελίδες

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ράμα: Οι Έλληνες έφτασαν στη Χειμμάρα το 1940, οι Αλβανοί τους έδωσαν ψωμί!

Δεν έχουν προηγούμενο οι νέες προκλήσεις του Αλβανού πρωθυπουργού.

Με δηλώσεις του στην αλβανική Βουλή και προσωπική κόντρα με τον πρόεδρο του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντουλέ, ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα προέβη σε νέα απίστευτη τοποθέτηση για τον ελληνισμό, στοχεύοντας αυτή τη φορά την Βόρεια Ήπειρο.

Ο ίδιος αφού επέμεινε στην αληθοφάνεια των επιχειρημάτων του περί Ακρόπολης, συνέχισε λέγοντας: 
"To γεγονός ότι τον 17ο αιώνα στην Αθήνα ζούσε Αλβανικός πληθυσμός δεν την καθιστά Αλβανική πόλη, όπως και σήμερα το γεγονός ότι ζούνε Έλληνες στην Χειμάρρα δεν την καθιστά ελληνική. Οι Έλληνες έφτασαν στη Χειμμάρα το 1940 στον πόλεμο με τους Ιταλούς, όπου ήταν πεινασμένοι με την Αλβανία τότε να τους δίνει ψωμί".

Ο Αλβανός πρωθυπουργός συνέχισε, θίγοντας το ανύπαρκτο θέμα των Τσάμηδων:"Εάν θέλετε να μην τους πούμε Τσάμηδες, δεν τους λέμε, εάν θέλετε να μην πούμε “τσάμικο”, δεν το λέμε, αυτό όμως δεν παύει να είναι αλβανικό εθνικό ζήτημα, είναι ζήτημα της Αλβανίας, των Αλβανών .

Η νέα αυτή απίστευτη δήλωσε μέχρι στιγμής έχει περάσει στα...ψιλά για την ελληνική κυβέρνηση που περιορίζεται μόνο στο θέμα του ΕΣΡ και των τηλεοπτικών αδειών.

el.gr


O Ράμα σε νέο παραλήρημα

Επιμένοντας στη γραμμή...παραχάραξης της Ιστορίας που ακολουθεί κατά τρόπο εμμονικό, εδώ και καιρό, ο Αλβανός πρωθυπουργός, υπερασπίστηκε χθες τις δηλώσεις του περί Ακρόπολης. Δεν δίστασε μάλιστα να κάνει και ένα βήμα παραπέρα, επιχειρώντας να χρεώσει στον κ. Ντούλε και στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα τον κίνδυνο εκτροχιασμού της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας. Ο 52χρονος ηγέτης είχε ουσιαστικά προαναγγείλει το νέο χθεσινό του κοινοβουλευτικό παραλήρημα, υποστηρίζοντας νωρίτερα μέσω Facebook ότι «η εποχή που ο πλούσιος γείτονας έδειχνε τα χωράφια στον φτωχό έχουν τελειώσει ανάμεσά μας».

Τακτική που ρέπει προς την προβοκάτσια


Η τακτική Ράμα ρέπει πλέον προς την προβοκάτσια, καθώς ο Αλβανός πρωθυπουργός επιλέγει να ευνοεί τις καταπατήσεις των δικαιωμάτων των Ελλήνων ομογενών και εν συνεχεία... να κατηγορεί τους ομογενείς επειδή διαμαρτύρονται για τις καταπιέσεις σε βάρος τους. Είναι προφανές ότι εάν υπάρξουν εμπόδια στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας, γι' αυτό θα ευθύνονται αποκλειστικά τα Τίρανα και οι μεθοδεύσεις τους. Η κόντρα πάντως δεν δείχνει να εκτονώνεται αλλά αντιθέτως να οδεύει προς κλιμάκωση.

Εμμεση, αλλά σαφής απάντηση

Τις εθνικιστικές εξάρσεις του Εντι Ράμα στηλίτευσε χθες, εμμέσως πλην σαφώς, και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. Από το βήμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες στην Αθήνα μαζί με τον ΥΠΕΞ της Πολωνίας, Βίτολτ Βαστσικόφσκι, ο Ν. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι «η Ιστορία στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και όχι σε εκ των υστέρων μυθοπλασίες». «Σε όποιον αρέσει ο ελληνικός πολιτισμός και η ελληνική Ιστορία, καλοδεχούμενος. Μόνο να μη φτάνει στο σημείο να θεωρεί ότι είναι δική του και μάλιστα αποκλειστικά δική του και δεν είναι καν ελληνική. Τότε αυτός καταλήγει σε ανόητα συμπεράσματα», κατέληξε ο Ν. Κοτζιάς.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.