Σελίδες

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Ζητούν και τα ρέστα οι Αλβανοί για τις κατεδαφίσεις στην Χιμάρα – Κάλεσαν για διευκρινίσεις την Πρέσβυ της Ελλάδας στα Τίρανα

Το Ελληνικό ΥΠΕΞ αντέδρασε έντονα για τις απαλλοτριώσεις που γίνονται στη Χειμάρρα, απειλώντας μάλιστα και με άσκηση βέτο στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας. Μετά απ΄ αυτή την εξέλιξη, το Αλβανικό ΥΠΕΞ κάλεσε για διευκρινίσεις την Πρέσβυ της Ελλάδος στα Τίρανα.


O Εκπρόσωπος του Αλβανικού ΥΠΕΞ Γκλεβίν Ντερβίσι, διευκρίνισε: «Είναι η στιγμή εδώ να πούμε ότι οι απορίες διαδέχονται η μία την άλλη, όταν πρόκειται για τις θέσεις του Ελληνικού ΥΠΕΞ. Οι απειλητικοί τόνοι της δήλωσης και η επιφανειακή γνώση της κατάστασης και των περιστάσεων, δεν μπορεί να κατανοηθούν στην σημερινή Ευρώπη, παρά μόνο ως ένα μήνυμα που προορίζεται για εσωτερική κατανάλωση».
Σύμφωνα με το Ντερβίσι, η Αλβανία δεν κάνει διακρίσεις στο σεβασμό των αρχών του Κράτους Δικαίου. Οι νόμιμες διαδικασίες που ακολούθησε ο Δήμος Χειμάρρας, οι οποίες επικεντρώνονται στη μετατροπή της Χειμάρρας σε τουριστικό προορισμό ευρωπαϊκών προδιαγραφών, είναι διαφανείς και σε αρμονία με την ισχύουσα νομοθεσία.
Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του Ελληνικού ΥΠΕΞ και η αναχρονιστική γλώσσα για τη Χειμάρρα είναι απαράδεκτες και έρχονται σε αντίθεση με τις θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου. Αρχές, οι οποίες προσανατολίζουν τη δραστηριότητα των θεσμών του αλβανικού κράτους.



Με βάση τα προαναφερόμενα και σε αρμονία με τη διπλωματική πρακτική, το ΥΠΕΞ της Αλβανικής Δημοκρατίας κάλεσε για διευκρινίσεις την Πρέσβυ της Ελλάδος στα Τίρανα και της εξέφρασε τις προαναφερόμενες θέσεις.
Νωρίτερα το απόγευμα ο Γενικός Πρόεδρος της Ομόνοιας Λεωνίδας Παππάς με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στην τηλεόραση του ALPHA κατήγγειλε πως πίσω από το σχέδιο κατεδαφίσεων στην Χειμάρρα βρίσκεται το αλβανικό κράτος και παρακράτος και στόχος τους είναι η υφαρπαγή των περουσιών των Ελλήνων της περιοχής για τη δημογραφική αλλοίωση του ελληνικού στοιχείου που έχει η περιοχή της Χειμάρρας.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


omonoia-deeem.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.