Σελίδες

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Αποστολή του STAR Channel στους Άγιους Σαράντα: Ομογενείς προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό τον Ελληνισμό


Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ παρουσίασε άλλο ένα ρεπορτάζ για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό που ζει και αντιστέκεται στις πατρογονικές τους εστίες. 
Η δημοσιογράφος Μαίρη Τζώρα μετά τη Χειμάρρα έδωσε το λόγο στους Έλληνες των Αγίων Σαράντα και της Λιβαδειάς.

Στην κάμερα του STAR μίλησε αρχικά η νεαρή νηπιαγωγός Μαριέττα Τσίλη η οποία μετά τις σπουδές της στη Αθήνα επέστρεψε στην γενέτειρα της ώστε "να μεταλαμπαδεύσει την Ελληνική Παιδεία στα Ελληνόπουλα της Βορείου Ηπείρου", όπως σημειώνει το ρεπορτάζ.
Σε αυτό το σημείο να δώσουμε τα συγχαρητήρια μας στην κυρία Τσίλη που δείχνει έμπρακτα την αγάπη της στον τόπο καταγωγής της και δεν ακολουθεί το άσχημο παράδειγμα των περισσότερων νεαρών γυναικών από τη Β. Ήπειρο που πάνε για σπουδές στην Ελλάδα, παίρνουν τα μυαλά τους αέρα και νομίζουν ότι έγιναν "αριστοκράτισσες" της Εκάλης και του Κολωνακίου...

"Δεν θα εγκαταλείψουμε τις πατρογονικές μας εστίες, θα ζήσουμε και θα επενδύσουμε σε αυτόν τον τόπο όπως έκαναν και οι πρόγονοι μας και θα επιβιώσουμε", δηλώνει ένας κάτοικος της Λιβαδειάς.

Στη συνέχεια μίλησε και ο κ. Ηλίας Καλυβιώτης, διαχειριστής της πρώην επαρχίας Λιβαδειάς, ο οποίος εστίασε στην διακοπή του επιδόματος ΟΓΑ από την Ελλάδα προς τους ηλικιωμένους Βορειοηπειρώτες το οποίο τους ήταν ένα πολύ καλό και αναγκαίο βοήθημα.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε θερμά το STAR CΗΑΝΝΕL, που αγγίζει και προβάλλει τα θέματα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού αλλά ακόμα περισσότερο επειδή τονίζει τον όρο "Βόρειος Ήπειρος" και δεν αποφεύγει να τον χρησιμοποιήσει όπως τα περισσότερα συστημικά ΜΜΕ.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.