Σελίδες

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Φόρος τιμής στην οικογένεια της Ερμιόνης Μπρίγκου το θεατρικό στους Άγιους Σαράντα για την επέτειο του ΟΧΙ


Μία υπέροχη εκδήλωση με ιδιαίτερη ζωντάνια και παλμό πραγματοποίησαν τα Ελληνόπουλα της περιοχής των Αγίων Σαράντα στο δημοτικό κινηματοθέατρο της πόλης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, με κεντρικό μήνυμα "Οι νεκροί του 40 περιμένουν".

Τα παιδιά των ελληνικών νηπιαγωγείων και σχολείων από Άγιους Σαράντα, Φοινίκη, Μεσοπόταμο, Ντερμίσι και Λιβαδειά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους με τα ποιήματα και τα τραγούδια που είπαν για το Έπος του 1940 - ΄41 αλλά και με τους παραδοσιακούς χορούς που πρόσφεραν στο κοινό που κατέκλυσε τον χώρο της εκδήλωσης.
Αν και ως διοργανωτής αναφερόταν το παράρτημα της Ομόνοιας στους Άγιους Σαράντα εντούτοις την οργάνωση του προγράμματος ανέλαβαν και επιτέλεσαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του εκκλησιαστικού λυκείου "Πνοή Αγάπης" στο Μεσοπόταμο.  

Παρακάμπτουμε τα πολιτικά πρόσωπα που χαιρέτησαν στην εκδήλωση και στεκόμαστε στην παρουσίαση από τον εκπαιδευτικό της "Πνοής Αγάπης" Νίκο Σανιδά ο οποίος επικεντρώθηκε στην βαθιά πίστη των Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών το 1940- ΄41 στον Χριστό και την Παναγία που τους οδήγησε από νίκη σε νίκη κατά τον Ελληνο-ιταλικό Πόλεμο.

Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η θεατρική παράσταση που περιέγραφε την απελευθέρωση της Χιμάρας από τον Ελληνικό Στρατό τον Δεκέμβριο του 1940, την φιλοξενία στρατιωτών από την οικογένεια του Ιωάννη Μπρίγκου στη Χιμάρα, τον ενταφιασμό των Ελλήνων πεσόντων και την σύλληψη του Ι. Μπρίγκου από το αλβανικό κομουνιστικού καθεστώτος επειδή δεν αποκάλυπτε που είχε θαμμένους τους Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν ηρωικά έξω από το σπίτι του.

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ




Στη σκηνή η χορωδία του Λυκείου της Εκκλησίας "Πνοή Αγάπης" στο Μεσοπόταμο.




Κατάμεστη η αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθέατρου Αγίων Σαράντα
στην επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940




Ποιήματα από τα παιδιά του ελληνικού νηπιαγωγείου Αγίων Σαράντα


Θεατρικό από τους μαθητές της "Πνοής Αγάπης" Μεσοποτάμου.
Οι άνδρες μίας ελληνικής οικογένειας μαθαίνουν για την κήρυξη του πολέμου από την Ιταλία και ετοιμάζονται να φύγουν για το μέτωπο.




Οι στρατιώτες αποχαιρετούν τις οικογένειες τους 



Ο Ελληνικός Στρατός στη Χιμάρα



Ζήτω ο Ελληνικός Στρατός! Καλώς ήρθατε στη Χιμάρα!
Ευχαριστούμε που ήρθατε να ελευθερώσετε και εμάς τους σκλάβους αδερφούς!




Η οικογένεια του Ιωάννη Μπρίγκου ενταφιάζει στο κτήμα έξω από το σπίτι της Έλληνες στρατιώτες που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι



Αλβανός αστυνομικός χτυπάει την μικρή Ερμιόνη που αντιστάθηκε στη σύλληψη του πατέρα της, ο οποίος δεν αποκάλυπτε που έχει θαμμένους τους Έλληνες στρατιώτες



Τέλος της παράστασης



Επετειακό πρόγραμμα από το ελληνικό σχολείο της πόλης των Αγίων Σαράντα



Μαθητές από το σχολείο του χωριού Ντερμίσι  (Αγία Σοφία)




Χορευτικά από σχολεία του νομού Αγίων Σαράντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.