Σελίδες

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Να ξεκληρίσουν την ελληνική ομογένεια θέλουν τα Τίρανα

Πολύ παράξενη η ιστορία με τους δύο υπαλλήλους του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών που συνελήφθηκαν στα Ιωάννινα, όταν μετέφεραν στη χώρα μας σχολικά αλβανικά βιβλία με τους χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας… Ξαφνικά άρχισαν να ασχολούνται όλοι, από αστυνομία, ΕΥΠ μέχρι και τα ΜΜΕ, λες και κανείς δεν γνωρίζει ότι η Αλβανία συνεχίζει στα σχολικά βιβλία να εμφανίζει την Ήπειρο μέχρι την Πρέβεζα αλλά και περιοχές της Φλώρινας και της Καστοριάς ως αλβανικές.

Το θέμα δεν είναι μόνο ότι η Αθήνα δεν έχει απαιτήσει, όπως προβλέπει η διμερής συμφωνία, να αφαιρεθούν όλα τα αλυτρωτικά στοιχεία από τα σχολικά βιβλία της Αλβανίας. Αλλά ότι εδώ και καιρό, κάτω από τη μύτη των ελληνικών αρχών, στα μαθήματα αλβανικής που οργανώνονται πολλές φορές και σε χώρους δημόσιων σχολείων τα νεαρά παιδιά των Αλβανών που ζουν και μεγαλώνουν στην Ελλάδα διδάσκονται από τα βιβλία αυτά ότι η Ήπειρος, η Θεσπρωτία και η Φλώρινα είναι… αλβανικές περιοχές.

Επειδή θα είναι αργά όταν το θέμα θα έρθει στην επικαιρότητα και τότε εκ των υστέρων θα τρέχει και πάλι το υπουργείο Εξωτερικών να εκδίδει πατριωτικού περιεχομένου και οίστρου ανακοινώσεις, που δεν θα έχουν αποτέλεσμα, σας μεταφέρουμε πληροφορίες για το νέο παιγνίδι που στήνεται εις βάρος της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας.

Το αλβανικό υπουργείο Εσωτερικών άρχισε πάλι τα παιγνίδια με τους εκλογικούς κατάλογους, ξεκινώντας με την υποχρεωτική εγγραφή των διευθύνσεων κατοικίας όλων των κατοίκων της Αλβανίας, που αποτελεί και προϋπόθεση για να εγγραφεί κάποιος σε εκλογικό κέντρο και να έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει.

Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η εγγραφή θα δημιουργήσει εκ των πραγμάτων σοβαρότατο πρόβλημα στα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας, τα οποία εργάζονται στην Ελλάδα και φυσικά δεν μπορούν να παραμείνουν το επόμενο τρίμηνο ή πεντάμηνο, που θα διαρκέσει η καταγραφή, στα σπίτια τους στην Αλβανία για να καταγραφούν και να μην κινδυνεύσουν να βρεθούν εκτός εκλογικών καταλόγων.

Είναι η πιο άγρια παρέμβαση εναντίον της ελληνικής μειονότητας, καθώς όχι μόνο επιχειρείται να εξαφανισθεί η πολιτική παρουσία της, αλλά σε δεύτερη φάση θα επιχειρηθεί η συρρίκνωση των μειονοτικών δικαιωμάτων με το πρόσχημα της μεγάλης μείωσης του αριθμού των ελλήνων μειονοτικών, που κατά τη διάρκεια της καταγραφής των διευθύνσεων βρέθηκαν στα σπίτια τους.


ΥΠ. ΕΞΩ(ΦΡΕΝ)ΙΚΩΝ
TO ΠΑΡΟΝ της Κυριακής
20-11-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.