Σελίδες

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΒΗΜΑ: Ανθέλληνες οι Αλβανοί!

του Γιώργου Τρανταλίδη

Μετά από τον μεσαίωνα του άθεου Εμβέρ Χότζα, τώρα έχουμε τον Έντι Ράμα έναν γνήσιο εκφραστή του ανθελληνικού εθνικισμού και μεγαλοϊδεατισμού που φουντώνει τα τελευταία χρόνια στα Τίρανα. Με πρωτοφανή προσβλητικό και ειρωνικό τρόπο δηλώνει πως η Ακρόπολη διασώθηκε  από έναν ….. Αλβανό!
Θα πρέπει να παρακολουθήσει εντατικό φροντιστήριο Ιστορίας για να μάθει ότι ο Μοροζίνι κατέστρεψε με τα κανόνια του την Ακρόπολη.

Όταν είχαμε ανάγκη από εργατικά χέρια (πχ στους Ολυμπιακούς Αγώνες) οι Έλληνες πολιτικοί έκαναν το εγκληματικό λάθος να μην προσκαλέσουν Ουκρανούς, Ρώσους, Σέρβους Ορθοδόξους που φυσικά δεν έχουν εδαφικές βλέψεις σε βάρος της χώρας μας.

Ουδέποτε οι 700.000 Αλβανοί υπήρξαν ευγνώμονες που τρώνε 20 χρόνια γλυκό ψωμί στην Ελλάδα αλλά αντίθετα, απεδείχθησαν αγνώμονες και αχάριστοι. Το χειρότερο είναι πως οι βαρυποινίτες δολοφόνησαν και λήστεψαν με καλάσνικοφ αθώους πολίτες. Δις ευρώ έχουν εξαχθεί στη γειτονική χώρα «εν κρυπτώ» και παράνομα.

Δυστυχώς η χώρα μας δεν γειτνιάζει με πολιτισμένες χώρες σαν την Ελβετία και τις σκανδιναβικές χώρες αλλά έχει άθεους γείτονες που δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή. Και σα να μην έφταναν αυτά, το κανναβιστάν της Αλβανίας με τις ατέλειωτες χασισοφυτείες σκορπά τον θάνατο στα Ελληνόπουλα.

Το ΥΠΕΞ έχει στείλει τα τελευταία χρόνια μήνυμα απραξίας και ροχαλητού με σειρά λαθών με αρνητικά αποτελέσματα για την ελληνική διπλωματία. Ο ΥΠΕΞ εντελώς επιπόλαια επισκέφτηκε τον Ιούνιο τα Τίρανα παρά το γεγονός ότι την προτεραία της επίσκεψης είχε αναρτηθεί τεράστιο εμετικό πανό της Μεγάλης Αλβανίας. Όφειλε να  ακυρώσει την επίσκεψη και να ζητήσει τη λήψη μέτρων ώστε να προστατευτούν οι περιουσίες των μειονοτικών της Χειμάρρας αφού υπήρξε απόφαση για την κατεδάφιση οικιών 19 ελληνικών οικογενειών. Υπάρχει σατανικό σχέδιο καταστρατήγησης των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας. Με ψευδείς βεβαιώσεις ροκανίζουν μεγάλο κομμάτι ελληνικών μειονοτικών γαιών στη Ν. Αλβανία. Υπάρχει εν εξελίξει σχέδιο αφελληνισμού της Χειμάρρας δια της μεθόδου της υφαρπαγής των περιουσιών τρομοκρατώντας τον λαό της.

Ο Ράμα πρέπει να ξέρει πως αν συνεχίσει τα αλβανικά καψώνια και τις εμπρηστικές δηλώσεις, υπάρχουν και αντίποινα. Η Αλβανία υπονομεύει τις διμερείς σχέσεις και τη γενικότερη σταθερότητα στα Βαλκάνια.  Ανακινούν ένα ανύπαρκτο ζήτημα και το …. γυρίζουν και πάλι στο «τσάμικο». Ο Ράμα ήταν από τους ελάχιστους ηγέτες που προσκλήθηκαν προσωπικά από τον  Ερντογάν στα εγκαίνια της γέφυρας του Βοσπόρου. Ο εναγκαλισμός αυτός είναι πολύ επικίνδυνος για τα εθνικά μας συμφέροντα. Η υπόθεση των θαλασσίων ζωνών μοιάζει να έχει τελματώσει λόγω της δυστροπίας της γείτονος.

Εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε προκλήσεις. Με δεδομένο τον αποθρασυνόμενο αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό η Αθήνα θα πρέπει να παύσει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και να χαράξει γραμμή άμυνας. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να κληθεί στην Αθήνα κατεπειγόντως η Ελληνίδα πρεσβευτής στα Τίρανα Ελένη Σουρανή ώστε να χαραχθεί εθνική γραμμή για τα 11 προβλήματα που έχουν ανακύψει με την Αλβανία με όπλο μας την πλήρη αναθεώρηση στο θέμα της παροχής βίζας και άσκησης βέτο στην ένταξή της στην ΕΕ. Μόνο έτσι θα αποφύγουμε τραγικά σφάλματα όπως στο Μακεδονικό.


tovima.gr

Το σχόλιο μας: Τρίβαμε τα  μάτια μας διαβάζοντας αυτό το άρθρο γνώμης από την ιστοσελίδα του Βήματος. Βέβαια αποφεύγουν σαν ο διάβολος το λιβάνι να χρησιμοποιήσουν τον όρο "Βόρειος Ήπειρος" αλλά μην τα περιμένουμε όλα μαζεμένα. Από την πλήρη  αφωνία κάτι είναι και αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.