Σελίδες

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, ώρα 5 μ.μ.: Όλοι στην εκδήλωση για την επέτειο Απελευθέρωσης της Χιμάρας στο μνήμα του Αρχηγού Σπυρομήλιου


Την ημέρα που ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός τιμούσε την 76η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στα χώματα που γράφτηκε η Εποποιία του ΟΧΙ η αλβανόδουλη δημοτική αρχή της Χιμάρας έδινε ειδοποιητήρια σε δεκαεννέα γηγενείς οικογένειες για απομάκρυνση από τις οικίες τους που βρίσκονται πάνω στην γη τους, στη συνοικία Σπήλαια, ώστε να κατεδαφιστούν εντός πέντε ημερών!

Η πρόκληση αυτή, σε συνδυασμό με την ημέρα που έγινε, δεν έχει προηγούμενο, αφού δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα, αποδεικνύει περίτρανα τη θρασύτητα και την πρόθεση του αλβανικού κράτους για αφανισμό του Ελληνισμού από τη Βόρειο Ήπειρο.

Η αντίδραση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών δεν μας δίνει περιθώρια ελπίδας, γιατί οι "σκληρές δηλώσεις" της Αθήνας, που είχαν γίνει και πολύ πρόσφατα, ουδόλως έκαναν τα Τίρανα να υποχωρήσουν από την γενοκτόνο πολιτική τους εις βάρος των Ηπειρωτών.

Το έγκλημα που συντελέστηκε από το 1991 με την πληθυσμιακή αλλοίωση στους Άγιους Σαράντα ήταν μόνο η αρχή. Αυτό που εξελίσσεται με το πρόσχημα της τουριστικής ανάπτυξης σήμερα στη Χιμάρα θα επεκταθεί αναπόφευκτα στον Βούρκο, στα Ριζά, στη Δρόπολη, στο Πωγώνι και αλλού.

Η αγωνιστική ετοιμότητα και συσπείρωση είναι πλέον αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Ως εκ τούτου ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 προσκαλεί όλους τους Έλληνες τοΣάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 5 μ.μ. στην καθιερωμένη εκδήλωση για την επέτειο της Απελευθέρωσης της Χιμάρας (5-11-1912), που θα πραγματοποιηθεί στο μνήμα του θρυλικού Ταγματάρχη Χωροφυλακής Σπυρίδωνα Σπυρομήλιου, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών

Από τον χώρο που αναπαύεται ο Αρχηγός της Χιμάρας θα δώσουμε το μήνυμα για ενδυνάμωση του αγώνα για τη σωτηρία της Βορείου Ηπείρου.
   
Παροτρύνουμε επίσης τους μόνιμους κατοίκους της Χιμάρας να προχωρήσουν στην διοργάνωση αντίστοιχης εκδήλωσης την ίδια ημέρα στην οικία του Σπύρου Σπυρομήλιου.

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.