Σελίδες

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Νικολάκ Νεράντζι: "Οι Χειμαρραίοι φιλοξένησαν τους Τσάμηδες όταν ήρθαν στην Αλβανία" - Ωραίο μπροστάρη βρήκε η Χειμάρρα!


Οι κάτοικοι της Χειμάρρας, διαμαρτυρήθηκαν ξανά σήμερα για τις περιουσίες τους, οι οποίες θίγονται από το σχέδιο ανάπλασης. Οι κάτοικοι απευθύνθηκαν στον Πρωθυπουργό, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμοι να δώσουν και τη ζωή για τις περιουσίες τους.

«Θα πρέπει να δοθεί λύση το συντομότεροι δυνατόν στο θέμα των περιουσιών. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε και τη ζωή για τις περιουσίες μας. Μας προκαλούν. Θα πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία από τις προκλήσεις » – δήλωσαν οι κάτοικοι που μετείχαν στη διαμαρτυρία.

Ο Νικολάκης Νεράντζης, Πρόεδρος του Συλλόγου για την Προστασία των Περιουσιών στις Ακτές του Ιονίου και Επικεφαλής του Συλλόγου των Μικρών Επιχειρήσεων, έκανε έκκληση στους διαπιστευμένους Πρέσβεις στα Τίρανα να στρέψουν το βλέμμα τους προς τη Χειμάρρα.

«Κάνουμε έκκληση στους Πρεσβευτές να αντιμετωπίσουν με προτεραιότητα το πρόβλημα της Χειμάρρας. Η Χειμάρρα έχει ένα λαό που τους έχει υποστηρίξει όλους. Θα αλυσοδεθούμε και τις περιουσίες μας δεν τις αφήνουμε. Είναι η τελευταία διαμαρτυρία μπροστά από το Δημαρχείο, διότι στο Γιώργο Γκόρο δεν του αξίζει ούτε καν αυτό. Εμείς απευθυνόμαστε στον Πρωθυπουργό Εντι Ράμα. Οι Χειμαρραίοι φιλοξένησαν τους Τσάμηδες όταν ήρθαν στην Αλβανία. Ο Γκόρο έδωσε την απάντηση του, είναι αποφασισμένος να μας αρπάξει τις περιουσίες.

Εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα. Εφόσον την έχουμε τη Χειμάρρα, δεν θα επιτρέψουμε να μας την πάρουν. Δεν θα επιτρέψουμε την κυβέρνηση να μας αντιμετωπίζει επιλεκτικά, δίδοντας σε μία κοινότητα τις περιουσίες, ενώ σε μια άλλη κοινότητα όχι»- δήλωσε ο Νεράντζης στην ομιλία του κατά τη διαμαρτυρία.

Τη διαμαρτυρία, παρακολούθησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
από omonoia-deeem.org

7-11-2016






από Αγναντεύοντας

1 σχόλιο:

  1. Γιατί το λέτε αυτό;
    Εγώ διαβάζω "Οι Χειμαρραίοι" (δηλαδή ο νοικοκύρης) φιλοξένησαν τους Τσάμηδες όταν ήρθαν στην Αλβανία (δηλαδή τον ξένο που ήρθε στη Χειμάρρα από αλλού).

    Είναι κάτι που δεν κατάλαβα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.