Σελίδες

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Επίκαιρη ερώτηση βουλευτή Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου για την υφαρπαγή ακίνητης περιουσίας Ελλήνων στη Χειμάρρα

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ


ΘΕΜΑ: «Η προσπάθεια υφαρπαγής ακίνητης περιουσίας Ελλήνων στη Χειμάρρα εξισούται με ξεριζωμό»


Τα Τίρανα, τα οποία ανήκουν εμφανώς στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας, αρχίζουν βαθμηδόν να υιοθετούν την πρακτική της Τουρκίας ενάντια στα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και ειδικότερα να αμφισβητούν ανεπιφυλάκτως την παρουσία της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

Συγκεκριμένα, την 28η Οκτωβρίου ο δήμαρχος Χειμάρρας προέβη ουσιαστικώς σε προσπάθεια εκτοπισμού 19 ελληνικών οικογενειών, δια επιστολής-ειδοποιητηρίου, η οποία και έδινε προθεσμία 5 ημερών για εκκένωση από τις οικίες τους, με το αιτιολογικό ότι επίκειται κατεδάφισή τους λόγω σχεδίου αναπτύξεως του κέντρου της Χειμάρρας.

Η επίδοση αυτή έγινε χωρίς να γίνεται αναφορά στο σχετικό νομικό πλαίσιο, ενώ σύμφωνα με τους άμεσα εμπλεκομένους, η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό εκδιώξεως των Ελλήνων από τις πατρογονικές του εστίες, εξυπηρετώντας και επιχειρηματικά συμφέροντα.


Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:


Τι έκβαση είχε τελικώς η απαράδεκτη αυτή απόπειρα ξεριζωμού Ελλήνων από την περιοχή της Χειμάρρας και σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να προασπισθεί σε θεσμικό επίπεδο η μόνιμη διαμονή των ελληνικών οικογενειών  στις πατρογονικές τους εστίες και να αποτραπεί δια παντός η εκτόπισή τους;


Αθήνα, 8/11/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Νικόλαος Μίχος
Βουλευτής Ευβοίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.