Σελίδες

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Αυστηρή προειδοποίηση Τσίπρα στον Ράμα: Η εθνικιστική ρητορική σας υπονομεύει το κλίμα εμπιστοσύνης

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε την Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό Πρωθυπουργό, Έντι Ράμα, μετά από αίτημά του τελευταίου.
Οι δύο ηγέτες τόνισαν τη σημασία ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, προς όφελος τόσο του ελληνικού, όσο και του αλβανικού λαού, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι παραμένει προσηλωμένος σε αυτόν τον στόχο.
Τόνισε, ωστόσο, ότι πρόσφατες ενέργειες, αλλά και η ολοένα αυξανόμενη εθνικιστική ρητορική, της αλβανικής πλευράς, υπονομεύουν την εμπέδωση του κλίματος εμπιστοσύνης που είναι απαραίτητο για την πρόοδο των διμερών σχέσεων.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικά βήματα και απτά αποτελέσματα στη συνεργασία των δύο χωρών, για την οποία η Ελλάδα έχει προωθήσει σειρά πρωτοβουλιών.
Υπογράμμισε, τέλος, ότι η προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας συνιστά κορυφαίο ζήτημα για τις σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και βασική προϋπόθεση για την πρόοδο της ευρωπαϊκής πορείας της Αλβανίας.

www.tribune.gr


Το σχόλιο μας: Μεταφέρουμε την ειρωνική αντίδραση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στην εκπομπή "ΣΚΑΙ στις 6" ακούγοντας την είδηση. "Του έκανε τη μούρη κρέας..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.