Σελίδες

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς καταγγέλλει το ανθελληνικό παραλήρημα του αλβανού πρωθυπουργού Ε. Ράμα




Με αφορμή τις τελευταίες ανθελληνικές εξελίξεις στη Χειμάρρα και τις προκλητικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Ε. Ράμα ο οποίος πέραν των άλλων απειλεί και με κατεδαφίσεις σπιτιών στη Χειμάρρα τα οποία ανήκουν στην Ελληνική εθνική μειονότητα της Β. Ηπείρου, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς δήλωσε τα εξής:
«Στις 19 Απριλίου με Γραπτή μας Ερώτηση στην Ευρωβουλή είχαμε καταγγείλει την απόπειρα παράνομης υφαρπαγής των περιουσιών των Ελλήνων στην περιοχή της Χειμάρρας.
Την 1η Ιουλίου 2016 ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Hahn άδειασε τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Ράμα σε βάρος των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου. Συγκεκριμένα, όπως έχουμε ήδη δημοσιοποιήσει με ανακοίνωσή μας στις 10/8/2106, στην Απάντηση που εξέδωσε ο κ. Hahn υπενθυμίζει ότι η Επιτροπή «προσδίδει μεγάλη σημασία στα δικαιώματα των ανθρώπων που ανήκουν σε μειονότητες» αλλά και στην «εδραίωση του κράτους δικαίου», δύο ζητήματα που βρίσκονται «στον πυρήνα των σχέσεων της ΕΕ με την Αλβανία».
«Στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου, η Επιτροπή προέτρεψε την Αλβανία να βρει μια δίκαιη και αποτελεσματική λύση σχετικά με τα θέματα ιδιοκτησίας» τόνισε ο κ Hahn και πρόσθεσε ότι «η Επιτροπή ζήτησε από την Αλβανία να εγκρίνει νόμο για τη διασφάλιση της ισότιμης αντιμετώπισης των εθνικών, εθνοτικών και γλωσσικών μειονοτήτων».
Δυστυχώς η Ελληνική κυβέρνηση δεν αξιοποίησε εδώ και τέσσερις μήνες την παραπάνω θετική Απάντηση του κ. Hahn προκειμένου να κόψει το βήχα στον Ε. Ράμα ο οποίος βλέποντας την απραξία της Ελληνικής πλευράς στο ζήτημα της προστασίας των περιουσιών των μελών της Ελληνικής εθνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου αποθρασύνθηκε και προκαλεί πλέον το δημόσιο αίσθημα με τις δηλώσεις του «περί Ακρόπολης».
Η κυβέρνηση της Αλβανίας επιτέλους πρέπει να σεβαστεί το Κράτος Δικαίου και τα δικαιώματα της Ελληνικής εθνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου.
Καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ιδίως τον Ευρωπαίο Επίτροπο Hahn να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες εφαρμόζοντας στην πράξη τις σχετικές του δεσμεύσεις για προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων της Ελληνικής εθνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου προκειμένου να σταματήσει εδώ και τώρα η παράνομη κατεδάφιση των σπιτιών των Ελλήνων στην περιοχή της Χειμάρρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.