Σελίδες

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Η αλβανική κυβέρνηση επιβεβαιώνει την κατεδάφιση 15 κατοικιών στην Χιμάρα


Με δημοσίευμα στην εφημερίδα της κυβέρνησης, άρθρο.228 / 20016, η αλβανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην κατεδάφιση 15 κατοικιών και στην απαλλοτρίωση άλλων 8 περιουσιών στην πόλη της Χιμάρας.

Η δημοσίευση αφορά την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολεοδομικής Ανάπτυξης για την απαλλοτρίωση 23 περιουσιών (15 κατοικίες συν το οικόπεδο τους, 7 κτήματα και 1 αγροτεμάχιο ) εντός της πόλης της Χιμάρας μετά από αίτημα του Δημαρχείου της Χιμάρας, στα πλαίσια της εφαρμογής του νέου σχεδίου ανάπλασης της πόλης της Χιμάρας.


Από την ανακοίνωση προκύπτουν ότι:

- Πρόκειται να κατεδαφιστούν συνολικά 15 κατοικίες και όχι 2 κατοικίες και μερικά γκαράζ όπως είχε δηλώσει ο Αλβανός πρωθυπουργός και ο δήμαρχος της Χιμάρας.
- Στο σχετικό πίνακα που συνοδεύει την αίτηση απαλλοτρίωσης τα 15 κτίρια που θα κατεδαφιστούν χαρακτηρίζονται ως κατοικίες από το Υπουργείο Πολεοδομικής Ανάπτυξης, άρα δεν πρόκειται για γκαράζ και πλυντήρια αυτοκινήτων όπως είχαν ισχυριστεί μέχρι πρόσφατα.
- Τουλάχιστον 8 από της κατοικίες που πρόκειται να κατεδαφιστούν διαθέτουν νόμιμο τίτλο ιδιοκτησίας που έχει εκδοθεί από την υπηρεσία κτηματολογίου. Καμία από της υπόλοιπες κατοικίες δεν χαρακτηρίζετε ως αυθαίρετο αλλά συνοδεύεται από το σχόλιο " δεν διαθέτει έγγραφα".
- Όλα τα σπίτια που θα κατεδαφιστούν και τα κτήματα που θα απαλλοτριωθούν ανήκουν σε Έλληνες κατοίκους της Χιμάρας.
- Η πλειοψηφία τον κατοικιών που θα κατεδαφιστούν έχουν κατασκευαστεί πριν πολλές δεκαετίες και μερικά από αυτά έχουν κατασκευαστεί πριν από έναν αιώνα και αποτελούν ιστορικά κτίρια.
- Από την ανακοίνωση προκύπτουν ότι οι κατοικίες και τα παραθαλάσσια οικόπεδα τους θα απαλλοτριωθούν με ένα συμβολικό ποσό καθώς πρόκειται για μεγάλες ή πολυώροφες κατοικίες εντός της πόλης ή δίπλα στην θάλασσα με πολύ μεγαλύτερη εμπορική αξία.

Η δημοσίευση της ανακοίνωσης για την απαλλοτρίωση έγινε 30 ημέρες μετά την αποστολή των ειδοποιητηρίων (ανήμερα της 28η Οκτωβρίου) που έδινε πέντε μέρες προθεσμία στους κατοίκους να αδειάσουν τα κτίρια για να γίνουν οι κατεδαφίσεις.


  
Όλα τα παραπάνω απορρίπτουν τους ισχυρισμούς το αλβανού πρωθυπουργού ότι έχουν ακολουθηθεί οι νόμιμες διαδικασίες στην έκδοση απόφασης κατεδάφισης των κατοικιών στην Χιμάρα καθώς με βάση την αλβανική νομοθεσία, οι απαλλοτρίωση γίνετε πριν την κατεδάφιση της περιουσίας.

Αυτή η εξέλιξη δείχνει ότι η αλβανική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μετωπική σύγκρουση με τον λαό της Χιμάρας, ακολουθώντας την σταθερή της πολιτική γενοκτονίας του Ελληνικού λαού της Χιμάρας.

O Εκσκαφέας


από himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.