Σελίδες

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Νέα Δημοκρατία: Διπλωματική ήττα της κυβέρνησης η έκθεση Κομισιόν για την Αλβανία

Ατυχείς χειρισμούς απέναντι στις προκλήσεις της Αλβανίας και καινοφανή στρατηγική, αποδίδουν στον Νίκο Κοτζιά και την κυβέρνηση οι Ντόρα Μπακογιάννη και Γιάννης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την έκθεση της Ε.Ε για την Αλβανία, από την οποία απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στην προκλητική στάση της γείτονας.


Διπλωματική ήττα για την κυβέρνηση συνιστά, σύμφωνα με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη και Γιάννη Κεφαλογιάννη, η πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία στην οποία δεν περιλαμβάνεται ουδεμία αναφορά στην προκλητική στάση της αλβανικής πλευράς σε σημαντικά ζητήματα όπως η ανακίνηση αξιώσεων περί «τσάμικου» ζητήματος ή η ανεπαρκής προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.

Με ερώτησή τους προς τον υπουργό Εξωτερικών
Νίκο Κοτζιά, οι «γαλάζιοι» βουλευτές τον εγκαλούν προσωπικά για τους χειρισμούς του απέναντι στις προκλήσεις της Αλβανίας, χαρακτηρίζοντάς τους «επιεικώς ατυχείς», ενώ κατηγορούν την κυβέρνηση για «καινοφανή στρατηγική» στην αντιμετώπιση των εκκρεμών διμερών ζητημάτων.

«Οι επιεικώς ατυχείς χειρισμοί της ηγεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών στις ελληνοαλβανικές σχέσεις επιβεβαιώθηκαν, δυστυχώς με το χειρότερο δυνατό τρόπο για την Ελλάδα, στην πρόσφατη Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία», υπογραμμίζουν σε δήλωσή τους με αφορμή την κατάθεση της ερώτησης οι δύο βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βάλλοντας δε εναντίον της κυβέρνησης, σημειώνουν ότι: «Είχαμε προειδοποιήσει ότι η καινοφανής στρατηγική της ελληνικής Κυβέρνησης να προχωρήσει στη θέσπιση ενός κοινού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των εκκρεμών διμερών ζητημάτων ήταν εξαιρετικά εσφαλμένη».

«Αποδεικνύεται σήμερα ότι η επίσημη καταγραφή του μηχανισμού από την Ε.Ε. δεν επέτρεψε απλώς στην αλβανική πλευρά να θέσει ενώπιον τρίτων μια σειρά από παράλογες αξιώσεις, αλλά δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε να αποσυνδεθεί η πορεία προόδου των ελληνοαλβανικών σχέσεων από την πορεία της Αλβανίας προς την Ε.Ε.», καταλήγουν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Πηγή: skai.gr



Το σχόλιο μας: Ενώ όταν η συγκυβέρνηση της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό το Σαμαρά άναβε το πράσινο φως για να πάρει η Αλβανία καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούνιο του 2014 ήταν μια χαρά η συμπεριφορά των Τιράνων!
Η υποκρισία πάει σύννεφο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.