Σελίδες

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Στην κυκλοφορία παραδίδονται 20 χιλιόμετρα της Ιόνιας Οδού!

• Μπορεί μπουλντόζες να μην έχουν μπει ακόμα σ’ όλο το μήκος της Ιόνιας Οδού, ωστόσο υπάρχουν έργα και επιμέρους εργολαβίες στον μεγάλο αυτό άξονα που προχωρούν και μάλιστα με ικανοποιητικούς ρυθμούς!

Το βασικότερο απ’ αυτά είναι ο ανισόπεδος κόμβος της Άρτας, ο οποίος ολοκληρώθηκε σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα απ’ ότι προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα της σύμβασής του και την ερχόμενη Παρασκευή θα παραδοθεί στην κυκλοφορία μαζί με το σύνολο της παράκαμψης Άρτας – Φιλιππιάδας από τον κόμβο Σελλάδων μέχρι τον κόμβο Καμπής. Έτσι ολοκληρώνεται ένα κομμάτι της Ιόνιας Οδού μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων!

Για την ολοκλήρωση του κόμβου και της παράκαμψης και την παράδοσή τους μεθαύριο στην κυκλοφορία ενημερώθηκε ο Σταύρος Καλογιάννης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σημαντικό αυτό έργο, για το οποίο και ο ίδιος κατέβαλλε επίπονες προσπάθειες ως αναπλ. Υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών.

Κόστισε 7 εκ. ευρώ

Ο διαγωνισμός για την ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου Άρτας, του οποίου η εργολαβία είχε διαλυθεί το καλοκαίρι του 2011, έγινε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών, το Δεκέμβριο του 2012, δηλαδή πριν από 11 μήνες περίπου. Στο διαγωνισμό κατέθεσαν προσφορά εννέα εργοληπτικές επιχειρήσεις και ανάδοχος είχε αναδειχθεί η εταιρία «Ηλιοχώρα ΑΕ», με μέση έκπτωση 34,67%. Το έργο είχε προϋπολογισμό δημοπράτησης 10.100.000 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ, ενώ το ποσό της σύμβασης ανήλθε τελικά στα 7.030.014 ευρώ. 
Το αντικείμενο του έργου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από εθνικούς πόρους, αφορούσε την αποπεράτωση των υπολειπομένων εργασιών της παράκαμψης Άρτας – Φιλιππιάδας και την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Άρτας, που δεν είχαν ολοκληρωθεί στο πλαίσιο της προηγούμενης εργολαβίας. 

Ο Σταύρος Καλογιάννης

«Μετά από συντονισμένη προσπάθεια, για να ξεπεραστούν τα προβλήματα του παρελθόντος, ολοκληρώνεται και θα δοθεί σε κυκλοφορία το τμήμα της Ιόνιας Οδού, από τον κόμβο Σελλάδων μέχρι τον κόμβο Καμπής, μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων. Παράλληλα, δημιουργείται ένας ασφαλής ανισόπεδος κόμβος στην συμβολή της Ιόνιας με την εθνική οδό Άρτας – Τρικάλων», ανέφερε χθες σε γραπτή δήλωσή του ο Σταύρος Καλογιάννης.
Ο Γιαννιώτης βουλευτής επανέλαβε πως το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή για κύρωση οι τροποποιημένες συμβάσεις παραχώρησης για τους αυτοκινητοδρόμους και έτσι θα επιταχυνθούν οι εργασίες σε όλο το μήκος της Ιόνιας οδού.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.