Σελίδες

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Επιστολή του κόμματος ΕΕΜΜ στον αλβανό Υπουργό Εσωτερικών τα προβλήματα τάξης και ασφάλειας στις περιοχές που κατοικούνται από την Εθνική Ελληνική Μειονότητα

398Προς τον κ. Σαϊμίρ Ταχίρι
Υπουργό Εσωτερικών
                                Κοινοποίηση Κ. ΄Εντι Ράμα
                                Πρωθυπουργό της Αλβανίας

 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Σας ευχόμαστε επιτυχίες στο καθήκον σας ως επικεφαλής του Υπουργείου Εσωτερικών.
Σας ενημερώνουμε ότι το τελευταίο διάστημα στις περιοχές όπου διαβιεί η Εθνική Ελληνική Μειονότητα έχει εμφανιστεί ξανά ένα φαινόμενο με επικίνδυνες συνέπειες για την κοινότητα: η ανασφάλεια και η έλλειψη  τάξης. 

Αυτή τη χρονιά αριθμούνται αρκετές περιπτώσεις διαρρήξεων, βιασμών  καθώς και τραγικά γεγονότα με απώλεια ζωής αθώων ανθρώπων, όπως εκείνο του παρήλικα από το χωριό Βελιάχοβο του Δελβίνου. Το φαινόμενο αυτό γίνεται κάθε μέρα και πιο έντονο. Σε όλα τα χωριά οι κάτοικοι φοβούνται για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας τους.
Κρίνοντας  δεδομένη την ευαισθησία σας και της  κυβέρνησης για τα θέματα της τάξης και της ασφάλειας, σας  παρακαλούμε να λάβετε μέτρα για την εύρεση εύλογης λύσης για την επαναφορά της ασφάλειας στον πληθυσμό της Eλληνικής Mειονότητας.
Το Κόμμα ΜΕΓΚΑ, ως πολιτικός φορέας με πρόγραμμα εξειδικευμένο στην επίλυση των προβλημάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, βάσει του Συντάγματος και των διεθνών συμβάσεων για τις εθνικές μειονότητες, έχει τη βούληση να συνεργαστεί και να συμβάλλει με  συγκεκριμένες προτάσεις .
Ευχαριστούμε για την κατανόηση

Με εκτίμηση
Πρόεδρος
Χρήστος Κίτσιος                                                                  ΄Αγιοι Σαράντα 18.11.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.