Σελίδες

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ο Ζήσος Λούτσης μήνυσε αλβανό ρεπόρτερ για συκοφαντία σχετικά με τους τίτλους των σχολικών βιβλίων

Στα δικαστήρια το Στη δικαιοσύνη οδηγεί ο απερχόμενος πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος ΕΕΜΜ Ζήσος Λούτσης τον δημοσιογράφο-φωτορεπόρτερ-γραφίστα και γενικότερα πολυτεχνίτη Τελνίς Σκούκι 
Στις αρχές Οκτωβρίου ο Telnis Skuqi έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook: 
«Σήμερα, το " ΜΕGΑ" που συναγωνίζεται τα άλλα Ελληνικά Μειονοτικά Κόμματα, δήλωσε ότι τα μειονοτικά σχολεία δεν έχουν βιβλία. Στην πραγματικότητα έχουν δίκιο, αλλά ο πρόεδρος του "ΜΕGΑ", Χρήστος Κίστιος, πρέπει να γνωρίζει ότι η αιτία αυτού του προβλήματος ακούει στο όνομα Ζήσος Λούτσης που είναι το δεξί του χέρι.
Ο κ. Λούτσης για δύο χρόνια κατέστρεψε την αγορά με την αποκλειστικότητα που είχε για τις μεταφράσεις και την σχεδίαση των σχολικών βιβλίων. Με λίγα λόγια, ο εκδοτικός οίκος για τα σχολικά βιβλία "Botem", που είναι στην δικαιοδοσία του Υπουργείου Παιδείας, καταχράστηκε τα χρήματα των φορολογούμενων, περίπου 300 εκατομμύρια Λεκ, καθώς από τα 97 σχολικά βιβλία κυκλοφόρησαν μόνο τρία και αυτά όχι πιστοποιημένα. 
Αυτό λέγεται Σκάνδαλο!»
Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης δηλαδή!
Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και ασχολούνται χρόνια με τα βορειοηπειρωτικά κοινά επί χρόνια - και όχι σαν αυτούς που το είδαν σαν ευκαιριακό επάγγελμα τον τελευταίο χρόνο αντιγράφοντας ότι τους δίνουν τα αφεντικά τους - ξέρουν πολύ καλά ότι ο αλβανός δημοσιογράφος είναι επί πολλά χρόνια στενός συνεργάτης του γνωστού παράγοντα της νεο-χοτζικής πια Ομόνοιας Δημήτρη Κίκη. 
Του γνωστού Δημήτρη Κίκη που είχε την αποκλειστικότητα της έκδοσης και συγγραφής των σχολικών βιβλίων για τους μαθητές της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας από την εποχή του Ενβέρ Χότζα αλλά και στη συνέχεια όπου μεταξύ άλλων μετέφραζε ότι "οι Έλληνες έσφαξαν τους Τσάμηδες" και άλλα τέτοια "ιστορικά".
Ο Σκούκι μάλιστα ήταν ο γραφίστας της εφημερίδας "Ταχυδρόμος της Ηπείρου" που εξέδιδε για ένα μικρό διάστημα ο Κίκης, ενώ ήταν και παραμένει στο πλευρό του και σε άλλες περιπτώσεις. Πριν λίγες εβδομάδες δημοσίευσε και ένα ρεπορτάζ σχετικά με το θέμα στο οποίο όμως δεν έγραφε κάτι που να κατηγορεί άμεσα τον κ. Ζήσο Λούτση για το πρόβλημα της μη εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων. Προφανώς η κλίκα του εκπαιδευτικού μονοπωλίου ενοχλήθηκε που έχασε τα προνόμια της μετά από χρόνια και είπαν να ρίξουν λίγη λάσπη σε όσους θεωρούσαν ότι θίγονταν τα συμφέροντα τους.
Σήμερα ο Σκούκι επανήλθε γράφοντας πάλι στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:
«Η δικαστική κλίση που παρέλαβα σήμερα, είναι από έναν υπάλληλο του Υπουργείου Παιδείας, για Ψευδορκία και συκοφαντική Δυσφήμιση, για άρθρο μου από την δημοσιογραφική μου έρευνα για τις ελλείψεις βιβλίων στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία. Πρόκειται για τον κ. Ζήσο Λούτση του Ιωάννη, 50 ετών, κάτοικο των Αγίων Σαράντα, κρατικό υπάλληλο, υπεύθυνος Εμπειρογνώμον Παιδείας στο Υπουργείο Παιδείας Αλβανίας».
Ο κ. Λούτσης λοιπόν δεν κάθησε να αναλωθεί σε πόλεμο ανακοινώσεων μέσω των μπλογκς αλλά επέλεξε την οδό της δικαιοσύνης. Έτσι λοιπόν θα μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

(με πληροφορίες και από το himara.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.