Σελίδες

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Υπό την επήρεια προϊόντων του Λαζαρατιού μάλλον ο Αβραμόπουλος: Δεν μπορούμε να φανταστούμε την ΕΕ χωρίς την Αλβανία!!!

Τη βούλησή τους για περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων εξέφρασαν κατά τη συνάντησή τους στα Τίρανα ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Αλβανίδα ομόλογός του, Μιμή Κοδέλι. 
Ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στην επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Αλβανία, τόνισε την πλήρη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε υποστηρίξει την ένταξη στο ΝΑΤΟ και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την πορεία προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Δεν μπορούμε να φανταστούμε την ΕΕ χωρίς χώρες όπως η Αλβανία».
Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι οι δύο χώρες πρέπει να εργαστούν μαζί σαν δύο προοδευτικές χώρες και πρόσθεσε ότι επειδή έχουν πολλά να προσφέρουν η μία στην άλλη, να ξεκινήσουν από την ενέργεια, την εκπαίδευση και τον τουρισμό.
Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος, αφού ευχαρίστησε την κ. Κοδέλι για τη θερμή υποδοχή, κάλεσε την Αλβανίδα ομόλογό του να επισκεφτεί την Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν από κοινού σχέδια στον τομέα της άμυνας και στο πλαίσιο αυτό οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας για το συγκεκριμένο θέμα.
«Να επιλύσουμε τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ μας για ένα ασφαλέστερο μέλλον» υπογράμμισε από τη μεριά της η κ. Κοδέλι και εστίασε, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του αλβανικού υπουργείου Άμυνας, σε τρία σημεία: «Να δημιουργήσει η κυβέρνηση της Αθήνας μεγαλύτερες διευκολύνσεις για τους Αλβανούς μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη γειτονική χώρα και η εκπαίδευση να θεωρηθεί ένα βασικό θέμα και ως εκ τούτου να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εκπαίδευση των παιδιών των Αλβανών μεταναστών. Τρίτο σημείο είναι η στενή συνεργασία μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας ως μέλη του NATO στον τομέα της ασφάλειας».
Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός ζήτησε την υποστήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το σχόλιο μας: Ο Έλληνας Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατά τη συνάντηση του με την αλβανίδα ομόλογο του, δεν είχε περάσει ακόμα από το Λαζαράτι, αλλά τα όσα δήλωσε μας δημιουργούν την βάσιμη εντύπωση ότι έκανε από τα Τίρανα χρήση των τοπικών προϊόντων της κωμόπολης 5 χλμ. νοτίως του Αργυροκάστρου. Το εξοργιστικό στην όλη υπόθεση είναι ότι η Κοδέλι είχε το θράσος να μιλάει για τα "δικαιώματα" των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα, ακόμα και για την εκπαίδευση των παιδιών τους, ενώ ο Αβραμόπουλος δεν είπε κουβέντα για τα δικαιώματα των Ελλήνων που είναι αυτόχθονες στη γη της Βορείου Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.