Σελίδες

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ας υπαχθεί επιτέλους η Β. Ήπειρος στην Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως να τελειώνει μια και καλή το θέμα!

Ότι και να κάνει ο Αναστάσιος οι Αλβανοί δεν θα τον αγαπήσουν


Με τον τίτλο «Η αποστολή του Αναστάσιου είναι διασπαστική και αντι-αλβανική στα Τίρανα- στην υπηρεσία του φαντάσματος της Βορείου Ηπείρου», η εφημερίδα «Sot» της Αλβανίας, στην έντυπη έκδοσή της,  καταφέρεται κατά του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου (Γιαννουλάτου) και θέτει ερωτήματα γιατί δεν έχει τοποθετηθεί στη θέση αυτή ένας Αλβανός.


Το δημοσίευμα αναφέρεται στο ιστορικό τοποθέτησης του Αναστάσιου στη θέση του Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος με τη μεσολάβηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Υποστηρίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν  εξυπηρετεί τα αλβανικά συμφέροντα, αλλά τα ελληνικά.


« Ο αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος , κάτω από τον μανδύα της θρησκείας ως Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων-Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, φαίνεται λανθασμένα ότι εκτελεί θρησκευτική αποστολή, αλλά ενισχυόμενος από τους ελληνικούς κύκλους ενισχύει την ελληνική επιρροή στη Νότια Αλβανία για την ανάσταση του φαντάσματος της Βορείου Ηπείρου... Ο Αναστάσιος δεν φαίνεται να αντιπροσωπεύει τους Ορθόδους Αλβανούς, αλλά τα ελληνικά συμφέροντα, για επέκταση του ελέγχου τους στη Νότια Αλβανία και σε όλα τα αλβανικά εδάφη που εκτείνονται μέχρι την Πρέβεζα  και παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με το συνέδριο του Λονδίνου το 1913».

Το δημοσίευμα της εφημερίδας Sot θα συνεχίσει: 

«Επί δύο δεκαετίες ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων  εργάσθηκε πιστά και με αφοσίωση στα συμφέροντα της Αθήνας και  ακολουθώντας τα χνάρια εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους για τον εξελληνισμό της Νότιας Αλβανίας. Υποστηρίχθηκε σθεναρά από τους Βαγγέλη Ντούλε, Σπύρο Ξέρα και κάποιους Αλβανούς πολιτικούς για να συνεχίσει την αναστάτωσή του, δουλεύοντας υπόγεια και ορισμένες φορές δημόσια».

Το δημοσίευμα αναφέρεται σε κάποιο ψευδο-ιερέα Nikollë Marku- Νικόλα Μάρκου- που αυτοανακηρύχθηκε ως επικεφαλής της «Εθνικής Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας (KOAKSH) και τον θεωρεί ως τον νόμιμο ηγέτη των Ορθοδόξων Αλβανών.

--
 Σημείωση Βαλκανικού Περισκόπιου : Πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη επίθεση κατά του Αρχιεπισκόπου της Αλβανίας Αναστάσιου, από τους ακραίους εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας, που υποστηρίζουν ότι τα αλβανικά εδάφη φθάνουν μέχρι την Πρέβεζα, και  τα τελευταία χρόνια τα δημοσίευμα αυτού του είδους για επέκταση των αλβανικών συνόρων και αναφορές κατά του Αρχιεπισκόπου, έχουν αυξηθεί σημαντικά στα μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας, δυναμώνοντας ένα εχθρικό ρεύμα κατά της Ελλαδας.

Το σχόλιο μας: Όσα γράφει η εφημερίδα SOT και το καινούριο φρούτο περί των ελληνοαλβανικών σχέσεων ονόματι Αντριατίκ Ντότσι είναι σαφώς γελοία και δεν χρειάζεται να τα αναλύσουμε περαιτέρω.
Το θέμα όμως είναι τι γίνεται με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιο.
Το ότι έχει θάψει το βορειοηπειρωτικό προκειμένου να τα έχει καλά με τους αλβανούς ώστε να μπορέσει να εκχριστιανίσει όσους περισσότερους γίνεται από τούτους αυτό είναι δεδομένο.
Μέχρι και δοξολογία έκανε πέρσι τέτοιες μέρες για τα 100 χρόνια από την ανακήρυξη της αλβανικής ανεξαρτησίας...
Στα σχολεία μάλιστα που ανήκουν στην εκκλησία στις περιοχές Αργυροκάστρου και Αγίων Σαράντα βάζουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα ελληνόπουλα να μαθαίνουν την προσευχή στα αλβανικά για "συμπαράσταση" στους αλβανούς συμμαθητές τους, είναι άλλο ένα στοιχείο αυτής της κατάστασης.
Ο μακαριότατος μαζί με τον Αργυροκάστρου Δημήτριο Ντιγκμπασάνη δεν λένε να βάλουν μυαλό, ακόμα και μετά το βρωμόξυλο που έπεσε πριν τρία χρόνια στην... χριστιανική κατασκήνωση στο Κλεισάρι ανάμεσα σε Έλληνες και αλβανούς, πράγμα που τους έκανε να την κλείσουν άρον άρον. 

Όσα καλά και να κάνει ο π. Αναστάσιος Γιαννουλάτος στους αλβανούς, αυτοί έχουν την αχαριστία στο αίμα τους. Δεν πρόκειται να τον αγαπήσουν πραγματικά.
Βέβαια και οι Αλβανοί από την πλευρά τους δεν έχουν άδικο να λένε ότι θέλουν έναν ομοεθνή τους στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, κάτι που πιστεύουμε ότι δεν θα αργήσει και πάρα πολύ.
Αυτό μάλιστα ας το καταλάβουν και όσοι Βορειοηπειρώτες υποστηρίζουν με θέρμη την Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας και την ηγεσία της, που διαλαλούν ότι μέσω αυτής εκφράζεται καλύτερα και ο Ελληνισμός.
Πλανώνται πλάνην οικτρά! Για πόσο νομίζουν ότι θα ζει ο Αναστάσιος και ποιος νομίζουν ότι θα τον διαδεχθεί; ο Ντιγκμπασάνης επειδή γλύφει τους αλβανούς; 
Βέβαια οι περισσότεροι απ' όσους είναι γύρω από την εκκλησία έχουν τα δικά τους συμφέροντα που σχετίζονται άμεσα και με την πολιτική.

Γι' αυτό λοιπόν για να ησυχάσουν οι αλβανοί ας βάλουν έναν δικό τους για Αρχιεπίσκοπο στα Τίρανα και από κει και πέρα να βρει ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός τον δικό του δρόμο. Τουτέστιν οι ενορίες των ελληνικών περιοχών σε Χιμάρα, Αγ. Σαράντα, Δέλβινο και Αργυρόκαστρο να υπαχθούν στην Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως στην οποία και ανήκαν πριν την τεχνητή διχοτόμηση της Ηπείρου. Απλά πράγματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.