Σελίδες

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Κατέβασε ρολά το μπλογκ των ορφανών του Χότζα zeri i dropullit

Αρχίζουμε το "αφιέρωμα" με το σχόλιο του Γιαννιώτη δημοσιογράφου Γιώργου Γιαννάκη στη στήλη "Τολμηρά" της εφημερίδας Πρωινός Λόγος:

«Ορφανή» μένει η μειονότητα της Β. Ηπείρου μετά την αναστολή λειτουργίας ιστοσελίδας των «γνωστών» παρα-εκκλησιαστικών παραγόντων και άλλων τινών... μοχλών της νέας εξουσίας της Αλβανίας. Αφού πέτυχαν το σκοπό τους κι αφού πήραν το μερίδιο της εξουσίας που τους εκχώρησε ο Έντι Ράμα, σε ανταπόδοση της βοήθειας που του παρείχαν τα τελευταία χρόνια, θεώρησαν περιττή την παραπέρα λειτουργία της ιστοσελίδας και της έβαλαν λουκέτο, οπότε νάτη η ορφάνια που λέγαμε. Και τώρα θα μείνουμε κι εμείς «ορφανοί» που είχαμε την τιμητική των ύβρεων κάθε φορά που τους μπαίναμε στο μάτι!

Απόλυτα σαφής και περιεκτικός ήταν ο κ. Γιαννάκης στα όσα έγραψε, κάτι που ξεσήκωσε την οργή των θιγομένων οι οποίοι και απάντησαν με ακλόνητα επιχειρήματα - χαρακτηρισμούς επιπέδου όπως "καραφλο-καραγκιόζης" και άλλα τέτοια ωραία.
Από την πλευρά τη δική μας όμως έχουμε να προσθέσουμε και πολλά άλλα.


Το μπλογκ που έφερε τον τίτλο "deropoli.com" εμφανίστηκε στο διαδίκτυο τον Αύγουστο του 2009 λίγους μήνες μετά την κατακόρυφη πτώση του ΚΕΑΔ στις τότε βουλευτικές εκλογές.
Η χαμηλή δημοφιλία του Β. Ντούλε έπρεπε να διορθωθεί και απαραίτητο γι' αυτό κρίθηκε η χρήση της τεχνολογίας με την δημιουργία ενός ιστολογίου ώστε να υπάρχει πρόσβαση στους χρήστες του ίντερνετ. Όπως έχουν όλοι λοιπόν αυτό το δικαίωμα, στήθηκε αυτό το άκρως προπαγανδιστικό μπλογκ τη λειτουργία του οποίου ανέλαβαν στελέχη της ηγετικής κλίκας της Ομόνοιας, τα όποια είχαν δώσει τα διαπιστευτήρια τους στο αιμοσταγές χοτζικό καθεστώς. 
Ο ένας εξ αυτών μάλιστα από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 σπούδαζε με υποτροφία στη Θεσσαλονίκη, ενώ ένας άλλος ήταν γνωστός κόκκινος ρουφιάνος από τα μαθητικά του χρόνια.
Η συνταγή λοιπόν και το αποτέλεσμα ήταν δεδομένα. 

Από την πρώτη μέρα που έπιασαν δουλειά δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να λασπολογούν και να κατηγορούν ως "προδότες" της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας όσους δεν τάσσονταν στη γραμμή και υπό τις προσταγές του ενός και μοναδικού "Ενβέρ" Ντούλε. 
Βέβαια ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ ουδεμία σχέση έχει με τις διεκδικήσεις του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού και τα προβλήματα του απλού Βορειοηπειρώτη, αφού η καθημερινότητα του κινούνταν μεταξύ Τιράνων (σπάνια στη Βουλή) και Ιωαννίνων.
Όμως τα μούλικα που έσπειρε ο ορίτζιναλ Ενβέρης στη μειονότητα έπρεπε να κάνουν καλά τη δουλειά τους, με τον τρόπο που μόνο ο τζάτζης τους δίδασκε.
Γι' αυτό λοιπόν και η σταλινική τακτική και νοοτροπία με την οποία έγραφαν και επιτίθονταν κατά δικαίων και αδίκων έδωσε επάξια στο μπλογκ τους το προσωνύμιο "zeri i dropullit" κατά το πρότυπο της εφημερίδας του αλβανικού κομουνιστικού καθεστώτος "zeri i popullit".
Η πρόσβαση τους σε διάφορους μηχανισμούς, ελληνικούς και αλβανικούς, τους βοηθούσε να έχει πληροφόρηση εκ των έσω για κάποια θέματα, κάνοντας εκτιμήσεις ή παρεμβάσεις που ως "δια μαγείας" μετά από λίγες μέρες επαληθεύονταν...

Όταν ανέστειλε τη λειτουργία του το ιστολόγιο "ΤΟ ΟΡΑΜΑ" οι ινστρούχτορες του zeri i dropullit πανηγύριζαν γράφοντας διάφορα χλευαστικά, αφού δεν πήγαινε με τα νερά τους και ως εκ τούτου ήταν και οι διαχειριστές του "προδότες", χρηματιζόμενοι πάντα κατ' εκείνους, ενώ οι ίδιοι ήταν οι ανιδιοτελείς αθώες περιστερές που θυσιάζονταν για τα ιδανικά του Ελληνισμού δηλαδή του Ντούλε. 

Τώρα που η αποστολή η δική τους εξετελέσθη είπαν να αναστείλουν προσωρινά τη λειτουργία του zeri i dropullit, για να... ξεκουραστούν όπως έγραψαν. Προφανώς από το πολύ γλείψιμο στον αρχηγό τους και τον πολύ εμετό που ξέρναγαν εναντίον όσων δεν ήθελαν να εκπροσωπούνται πια από τα ιδεολογικά παιδιά του Ε. Χότζα.
Η ύπαρξη αυτών των ατόμων στο προσκήνιο και το παρασκήνιο της πολιτικής σκηνής της Β. Ηπείρου έρχεται να επιβεβαιώσει τον πλατωνικό "μύθο του σπηλαίου" ο οποίο δυστυχώς χαρακτηρίζει ακόμα πολύ έντονα τη βορειοηπειρωτική κοινωνία.

Εμείς που δεν έχουμε ούτε να κερδίσουμε τίποτα αλλά ούτε και να χάσουμε -πέρα από λίγο χρόνο - από την ενασχόληση μας με την βορειοηπειρωτική επικαιρότητα, θα είμαστε εδώ για να κάνουμε την κριτική μας, πάντοτε όμως με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, απέναντι στα κακώς κείμενα και τους εκμεταλλευτές της εθνικής υπόθεσης. 

Τώρα βέβαια περιμένουμε και εμείς τα βέλη των καλοθελητών του κατεστημένου στο χώρο της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, με μεγάλη όμως χαρά, αφού το να μας υβρίζουν τα ορφανά του Χότζα αποτελεί τίτλος τιμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.