Σελίδες

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Η δολοφονία των δύο χρυσαυγιτών και η απέραντη υποκρισία του πολιτικού συστήματος και των ΜΜΕ

Από το ιστολόγιο Αντιπαρακμή 

Σε αντίθεση με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα,
στη δολοφονία των 2 μελών της Χρ.Αυγής
  • όλο το πολιτικό σύστημα ζήτησε:  "ψυχραιμία", "αυτοσυγκράτηση" και "να πέσουν οι τόνοι"
  • οι δημοσιογράφοι (αρχικά) προσποιήθηκαν ότι  "δεν ξέρουν αν τα κίνητρα της δολοφονίας είναι πολιτικά"!  (δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρ.Αυγής, λίγο πριν προγραμματισμένη ομιλία, τι άλλα κίνητρα μπορεί να είχε;;)
  • οι έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές στην τηλεόραση για το θέμα ήταν ελάχιστες και σχεδόν πουθενά δεν ξεπέρασαν την 1 ώρα
Κανείς δημοσιογράφος δεν μίλησε
  • για "αριστερή βία" (ενώ μας είχαν ζαλίσει με την "ναζιστική συμμορία" και τους "δολοφόνους" της Χρυσής Αυγής)
  • την άλλη μέρα, η διπλή δολοφονία στα περισσότερα πρωτοσέλιδα χαρακτηρίστηκε "προβοκάτσια"
  • δεν έλειψαν δημοσιογράφοι και πολιτικοί που ισχυρίστηκαν ότι δεν αποκλείεται "η Χρυσή Αυγή να σκότωσε η ίδια τα μέλη της" για πολιτικά οφέλη!


Σε αντίθεση με τη δολοφονία Φύσσα,
  • κανείς δεν αναζήτησε τους "ηθικούς αυτουργούς" 
  • κανείς δεν έψαξε τις συνομιλίες μεταξύ Δένδια, Σαμαρά, Βενιζέλου αμέσως μετά την δολοφονία και 
  • κανείς δεν έδειξε τις συνομιλίες τους απομαγνητοφωνημένες στα κανάλια.


Αναρωτιέμαι πως γίνεται στην πρώτη δολοφονία, όλοι να μιλάνε για "Κρεμάλες στους φασίστες" και "φασίστας δεν θα μείνει", ενώ στην δεύτερη διπλή δολοφονία (που ήταν απόπειρα σε βάρος 3-4 ατόμων), όλοι να συνιστούν "να πέσουν οι τόνοι";
Δείτε και το επόμενο βίντεο. Το λέει ξεκάθαρα η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ.Μαρία Γιαννακάκη:
"μπορεί να είναι ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών μεταξύ ατόμων της νύχτας, του υποκόσμου":Μάλιστα, για να μην αξιοποιηθεί πολιτικά από την Χρ.Αυγή η διπλή δολοφονία, όλοι επικαλούνται τον "επερχόμενο εμφύλιο", για να ξαναβάλουμε τα κεφάλια μέσα επιστρέφοντας στο μαντρί.

Πριν λίγες εβδομάδες αναρτήσαμε:
Οι 73 δολοφονίες, από τις αριστερές παρθένες της μεταπολίτευσης (ντοκουμέντα)

Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε τον τίτλο:
Οι 75 δολοφονίες, από τις αριστερές παρθένες της μεταπολίτευσης (ντοκουμέντα)

ΥΓ. Στους 2 νεκρούς, ευχόμαστε "Καλό παράδεισο" (μάλιστα για τον έναν από τους δύο, διαβάσαμε ότι πρόσφατα είχε επισκεφθεί το Άγιο Όρος)  και προσευχόμαστε για την ανάπαυση των ψυχών τους.

Ακολουθεί σχετικό κείμενο (απ όπου προέρχονται και οι φωτογραφίες με τα δημοσιεύματα):

Τό Φονικό, καί τ "ἄλλα" φονικά. (μέ "φ" μικρό)


Κάνοντας μιά σύγκριση γιά τό πῶς ἀντιμετώπισαν τά κανάλια καί τά κόμματα τοῦ "Συνεννοημένου Τόξου" τά ζητήματα τῶν φονικῶν τοῦ ἀναρχοκομμουνιστή καί τῶν ἐθνικιστῶν, παρατηρῶ μιά βαθειά ποιοτική διαφορά.

Στόν φόνο τοῦ ἀναρχοκομμουνιστή, οἱ ἐταίροι τοῦ Συστήματος  οὔρλιαζαν.  Ἀπειλούσαν. Πλήρεις -ἐπιλεγμένων πάντα δημοκρατικῶν εὐαισθησιῶν -βρήκαν τήν εὐκαιρία νά βρίσουν, νά σηκώσουν ὅλοι ἀνάστημα  ἀντιφασίστα, καί ἀντιναζί. Μέχρι καί οἱ Σταλινικοί. Σκύλευσαν στό γεγονός καί μαγάρισαν ἀκόμη καί ἐθνική ἐπέτειο βάζοντας παιδάκια νά παρελαύνουν ὅπως δέν παρήλαυνε οὔτε ἡ Κομσομόλ στήν σταλινική ΕΣΣΔ. Οἱ "ἀντικειμενικοί" δημοσιογράφοι, πλειδοτοῦσαν σέ ἀντιφασισμό σέ κάθε σχετική δήλωση ὁποιουδήποτε πολιτικάντη.

Καί δώστου τά δημοκρατικά δάκρυα γιά τόν ἀντιφασίστα νεκρό, πάντα ὅμως παραβλέποντας τούς στίχους τῶν τραγουδιῶν του. Καί νά οἱ συνετεύξεις τῶν τραγικῶν γονιῶν του, ἀκόμα καί τοῦ θείου του.  Καί νά οἱ έπισκέψεις στόν τόπο τοῦ φονικοῦ, νά οἱ πορεῖες, νά οἱ δηλώσεις τοῦ ἑνός καί τοῦ ἄλλου, νά ὁμιλίες στήν Βουλή, νά "ἑνός λεπτοῦ σιγή", νά ἡ Κανέλλη νά δίνει τό στίγμα γι΄  αὐτό πού ἀκολούθησε ,νά.....νά....νά....

Τώρα, μέ τόν φόνο τῶν ἐθνικιστῶν, ἔπεσε   παντοῦ ..........ψυχραιμία!  Ὅλοι καταδίκασαν τήν βία "ἀπ΄ ὅπου κι΄ ἄν προέρχεται", ὅλοι μίλησαν γιά προβοκάτσια καί γιά τρομοκρατικό χτύπημα,καί.....ἐντάξει ....πᾶμε γι΄ἄλλα.

Κανείς δέν μιλάει γιά τήν ἰδεολογική βάση  τοῦ δολοφονικοῦ τέρατος  μέ τ΄ὄνομα του. Τό φβοῦνται,  ἤ συντάσσονται μαζί του ἐνδόμυχα; Νομίζω καί τά δύο.


πως καί νἆναι ὅμως, πέραν τῆς Κανέλλη πού μέ τήνκαραμπινάτη προτροπή της γιά πράξεις βίας, πολλοί -μά πάρα πολλοί - διαμόρφωσαν τό κλίμα γιά τό νέο φονικό. 

π'  αὐτοῦ, διαβάστε τά παρακάτω ἀποσπάσματα ἀπό ἄρθρο τοῦ ΑΡΔΗΝ πού ἀναδημοσιεύθηκε στό Σαμαρικό antinews στίς 22 Σεπτεμβίου.

Ο Νικόλας Δημητριάδης (http://ardin-rixi.gr/archives/8540) λέει πως η ΧΑ αποτελείται από     «ανθρώπους» που έχουν ιδεολογία υπερανθρώπου αλλά κουλτούρα και συμπεριφορά υπανθρώπου. Συμφωνούμε.(...)

 Η ΧΑ δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ΧΑ (με τις γνωστές κοινοτυπίες που είναι καλές μόνο για μαθητικές εκθέσεις) αλλά ως άτομα του κοινού ποινικού δικαίου. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.(...)


 Δεν πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα να δράσουν ως εκλεγμένο κόμμα που «αγωνίζεται» για τους ‘Ελληνες. Διότι δεν το έκανε ΠΟΤΕ. Δεν συμμετείχαν ποτέ σε διαδήλωση εναντίον του μνημονίου.


ΥΓ 1

 Εννοεῖται, ὅτι ἡ τελευταῖα φράση, "Δεν συμμετείχαν ποτέ σε διαδήλωση εναντίον του μνημονίου" προκαλεῖ μέχρι καί τό γέλιο σέ ἀρκούδα. Συνιστᾶ ἕνα τρομερό έπιχείρημα στά χέρια τῶν "δημοκρατῶν" γιά τήν καταδίκη τῶν ἐθνικιστῶν!!!

ΥΓ 2
Οἱ δηλώσεις τοῦ ὑπουργοῦ ΠΡΟ-ΠΟ κ. Δένδια γιάξεκαθάρισμα λογαριασμῶν, ἔχει ξεπεράσει σέ χυδαιότητα κάθε προηγούμενο. Προφανῶς ὁ ἄνθρωπος δέν καταλαβε τί εἶπε!
  
 ΥΓ 3 
Προσέξατε τίς διαφοροποιήσεις στά πρωτοσέλιδα Ἔθνους;  Τώρα, δέν ἔχουμε "τέρατα", ἔχουμε προβοκάτσια μέ στόχο τήν ὀμαλότητα!

Πηγή κειμένου: http://cummulus4.blogspot.com 

Χωρίς ντροπή

Γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος

Και εκεί που νόμιζες ότι η πολιτική τάξη και τα ΜΜΕ δεν μπορούν να πέσουν πιο χαμηλά, μια νέα δολοφονική επίθεση δείχνει..
ότι απλά δεν υπάρχει πάτος. 

- Εδώ να πούμε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και ο κ. Σαμαράς δεν έχουν ενημερωθεί ακόμα για το γεγονός, αν αυτό ίσχυε θα είχαν ήδη κάνει δηλώσεις. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το γεγονός της δολοφονίας ενός αριστερού φθάνει πολύ γρηγορότερα στο προεδρικό και το Μαξίμου. Για τον κ. Σαμαρά μια δήλωση θα είναι κάπως πιο δύσκολη μιας και η πιο σημαντική πρόσφατη δήλωση επί του θέματος ήταν ότι θα τους «τσακίσει.»

- Ας μην ξεχνάμε ότι στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια πασοκαρίας, πράσινης ή γαλάζιας, δεν είναι όλα τα θύματα το ίδιο. Αυτοί που δολοφονήθηκαν και άνηκαν στην αριστερά είναι λαϊκοί ήρωες των οποίων ο θάνατος καταδεικνύει την φύση όλων των πολιτικών τους αντιπάλων. Εδώ δεν υπάρχει προβοκάτσια, μιας και οι αντίπαλοι που χάνουν πολιτικά μετά το συμβάν δεν είναι αντικειμενικά... αριστεροί.

Στην δολοφονία ενός αριστερού χωρίς να χάνουμε χρόνο θα πρέπει να βγάζουμε αμέσως τα ενδεδειγμένα πολιτικά συμπεράσματα. Προφανώς και ήταν μια δολοφονία με πολιτικά κίνητρα, προφανώς και χαρακτηρίζει τον πολιτικό χώρο του θύτη, προφανώς και είναι μια καλά οργανωμένη δολοφονία με σκοπό τον αφανισμό και την τρομοκράτηση των πολιτικών αντιπάλων και με διασυνδέσεις που φτάνουν στην κορυφή. Αντίθετα μετά την δολοφονία ενός δεξιού ή εθνικοσοσιαλιστή, συνιστούμε ψυχραιμία και υπομονή. Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και αρχίζουμε από τα σενάρια με το λιγότερο πολιτικό βάρος, είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών μήπως; Γιατί όχι η εκδήλωση κάποιας αντιζηλίας ή ποδοσφαιρικού χουλιγκανισμού;

- Στην δολοφονία του αριστερού επικεντρωνόμαστε στο αποτρόπαιο της πράξης. Σε δολοφονίες άλλων στις πολιτικές προεκτάσεις και το ποιος ωφελείται από μια τέτοια «προβοκάτσια».

- Μετά από μια δολοφονία αριστερού είναι απαραίτητη η ψήφιση νέων νόμων. Γιατί για την έξαρση του πολιτικού εγκλήματος δεν έχει να κάνει το γεγονός ότι για 40 χρόνια το έγκλημα με πολιτικά κίνητρα ήταν ένα είδος ακτιβισμού και μεταπολιτευτικό κεκτημένο - ακόμα «αντάρτη πόλεων» αποκαλεί το Βήμα τον Νίκο Μαζιώτη. Όσο για την άνοδο της εθνικοσοσιαλιστικής βίας, δεν ευθύνεται αυτή η προηγούμενη περιρρέουσα κατάσταση ανομίας που μαζί με την έξαρση της λαθρομετανάστευσης και εγκληματικότητας δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες. Όχι, τίποτε από όλα αυτά δεν ισχύουν. Η αιτία του κακού είναι η ελευθερία της γνώμης και γι’ αυτό η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου θα περάσει νόμο με αφορμή την δολοφονία Φύσσα που θα δίνει την εξουσία στους δικαστές να αποφασίζουν τι μπορούμε να λέμε και τι όχι.

- Στην άλλη περίπτωση προφανώς το τι επικράτησε στο δημόσιο διάλογο πριν από την δολοφονία δεν έχει σημασία. Τι και αν τα ΜΜΕ τις προηγούμενες εβδομάδες είχαν προχωρήσει σε μια ακραία και λυσσασμένη δαιμονοποίηση του κάθε Χρυσαυγίτη; Κάτι σαν περασμένα ξεχασμένα. Το Σάββατο το πρωί στο κανάλι του MEGAλοπρεπή κ. Μπόμπολα η κα Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ του δημοκρατικού τόξου (μόνο στην Ελλάδα λέγονται αυτά), η οποία από την Βουλή είχε εκστομίσει το εξαιρετικό «Από το Πέραμα μέχρι το Κερατσίνι φασίστας δεν θα μείνει» έδινε μαθήματα ήθους και δημοκρατίας.

Τα δύο άκρα, το αριστερό και το φασιστικό, είναι σοβαρά προβλήματα, που όμως μια σοβαρή πολιτική τάξη θα μπορούσε να τα αντιμετωπίσει. Το κυρίαρχο πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι λεγόμενες κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις που είναι ανίκανες να κυβερνήσουν. Πρώτα γιατί έχουν πλήρως αφομοιώσει τα πιο καταστρεπτικά πιστεύω που καθιερώθηκαν την εποχή της μεταπολίτευσης. Τους είναι αδύνατον να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους και σε αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε την έλλειψη στοιχειωδών ικανοτήτων μιας και τις τελευταίες δεκαετίες το μόνο που έμαθαν να κάνουν είναι δημόσιες σχέσεις και να μοιράζουν τα δανεικά.

Σε άλλες περιόδους κρίσεως ο ελληνισμός μπορούσε να βγάλει τον καλύτερο του ευατό, όπως το 40, τώρα αντί η κρίση να είναι η ευκαιρία για τη μεγάλη αλλαγή απλά βουλιάζουμε στο βάλτο μιας διεφθαρμένης και ανίκανης πολιτικής τάξης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.