Σελίδες

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Εκδηλώσεις και πορείες των κυπριακών πατριωτικών φοιτητικών οργανώσεων για τα 30 χρόνια του ψευδοκράτους

Διοργανώθηκε στις 15/11/2013 η αντικατοχική πορεία τις Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας για την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Η Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ. για άλλη μια φορά έδωσε δυναμικά το παρόν της στην πορεία και έστειλε σαφέστατα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση πως η γη μας δεν παζαρεύεται. Δυστυχώς όμως δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα από τους υπαλλήλους του ΔΗΣΑΚΕΛ, αφού όσοι φοιτητές παραβρέθηκαν σήμερα στην πορεία αντίκρισαν γελοιότητες εκ μέρους τους. 

Από τη μία η Προοδευτική έλαμψε διά της απουσίας της με δικαιολογία ότι δεν υπάρχει πλαίσιο συνθημάτων. Οι “προοδευτικοί” - επαναπροσεγγιστές φοιτητές της νεολαίας του εγκληματικού μηχανισμού που ονομάζεται ΑΚΕΛ είχαν τόσο καιρό στο νου τους πως θα πορεύονταν με εμετικά συνθήματα του τύπου «Κύπρος Ενωμένη Ομοσπονδιακή» και «Επαναπροσέγγιση με τους Τουρκοκύπριους»,  με τα οποία θα δήλωναν την επιθυμία τους για  «λύση» Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Η περσινή ήττα τους όμως στις εκλογές με την οποία έχασαν μια έδρα στο Δ.Σ. της ΕΦΕΚ δεν τους επέτρεψε να περάσουν τις προτάσεις τους και σαν «δημοκράτες» που είναι απλά απείχαν.

Από την άλλη τα κακομαθημένα της παράταξης του ΔηΣυ, Πρωτοπορίας, ήρθαν στην πορεία με περισσότερο από μία ώρα καθυστέρηση. Οι εν λόγω κύριοι ήταν αυτοί που κατά τις συζητήσεις για την οργάνωση της πορείας επέμεναν για την διεξαγωγή της μέρα μεσημέρι δήθεν για λόγους ασφαλείας. Η προκαθορισμένη ώρα έναρξης ήταν η ώρα 4 μ.μ. αλλά ακόμα και μία ώρα αργότερα οι «υπερπατριώτες» της Πρωτοπορίας ήταν άφαντοι και δεν απαντούσαν ούτε στα τηλέφωνα.

Ενώ ήταν υπεύθυνοι να προσκομίσουν το ψήφισμα της Ε.Φ.Ε.Κ όπου θα παραδίδαμε στην τούρκικη πρεσβεία, τελικά εμφανίστηκαν 1 ώρα και 30 λεπτά μετά τον υπόλοιπο κόσμο που παρευρέθηκε στην πορεία Απ’ ότι φαίνεται οι «περήφανοι» Πρωτοπόροι δυσκολεύτηκαν να μαντρίσουν ανυποψίαστους φοιτητές (δεν ξεπερνούσαν τα 40 άτομα) ή ίσως να φοβήθηκαν το ψιλόβροχο και περίμεναν να σταματήσει για να κάνουν την βόλτα τους στην Βασιλίσσης Σοφίας.

Αυτό που μας εξόργισε όμως περισσότερο ήταν το γεγονός ότι, τα ξεδιάντροπα τσιράκια του Ανα(ν)στασιάδη τύπωσαν φούτερ με τους ηρωομάρτυρες Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού και τα πουλούσαν στο οίκημα τους με σκοπό να τα φορέσουν στην πορεία. Μια κίνηση άκρως προσβλητική για τους ήρωες αφού τους χρησιμοποίησαν ως εμπορικό σήμα για να πουλήσουν φούτερ και «πατριωτισμό» και να τα οικονομήσουν.

Ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ.  αναρωτιόμαστε απλά πόσο χαμηλά μπορεί να πέσουν οι συγκεκριμένοι κύριοι ώστε να εκμεταλλεύονται με τέτοια αναίδεια τους ήρωες. Ντροπή σας κακομαθημένα του Νίκαρου να προσπαθείτε να συσπειρώσετε τον κόσμο σας εκμεταλλευόμενοι τις θυσίες δύο αγνών παλληκαριών που πέθαναν για την ΛΕΥΤΕΡΙΑ αυτού του τόπου ενώ είστε υποστηριχτές της ομοσπονδίας. Η πολιτική σας ηγεσία μιλά ξεκάθαρα για συμβιβασμό Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Ομοσπονδιακή και Ελληνική δεν μπορεί να είναι η Κύπρος μας. Αποφασίστε λοιπόν τι πιστεύετε και τι στηρίζετε.

Οι ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ – ΑΝΤΙΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ φοιτητές ήμασταν εκεί για άλλη μια φορά στο κάλεσμα της πατρίδας. Δηλώσαμε ξανά, με τη φωνή, τον παλμό και το πάθος μας, πώς δεν ξεχάσαμε ότι η μισή μας πατρίδα είναι υπό κατοχή. Πώς η σημαία της ντροπής στον Πενταδάκτυλο μας προκαλεί αηδία. Πώς δεν θα εφησυχάσουμε έως ότου οι βάρβαροι-δολοφόνοι κατακτητές επιστρέψουν πίσω στα βάθη της Ανατολής απ’ όπου ήρθαν. Προειδοποιούμε κάθε πατριδοκάπηλο, κάθε ανθέλληνα και κάθε ομοσπονδιακό πως όποια κι αν είναι τα σχέδια τους για την αγαπημένη μας Κύπρο, εμείς θα του φράξουμε το δρόμο.     

Συμφοιτητή, Συμφοιτήτρια

Εσύ που έχεις για σύνορα σου την Κερύνεια και όχι την πράσινη γραμμή. Εσύ που βλέπεις τους Τούρκους σαν δολοφόνους και όχι σαν σύμμαχους. Εσύ που δεν συμβιβάζεσαι με τη λύση του «εφικτού».  Σε καλούμε να πυκνώσεις τις τάξεις τους ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ. και να πορευτείς μαζί μας στο δρόμο για την τελική δικαίωση. Ευχόμαστε αυτή να ήταν η τελευταία πορεία για την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους και από χρόνου η πατρίδα μας να είναι απ’ άκρη σ’ άκρη ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

«ΑΝ ΛΑΧΤΑΡΑΣ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ, ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΠΑΡΤΗΝ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΞΙΖΕΙΣ»
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Γραφείο Τύπου

Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ-Κ.Ε.Σ.


Από την εκδήλωση στο οίκημα του ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ στην Αθήνα την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου για την 30η επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους. 
Στο βήμα ο πατέρας του εθνομάρτυρα Σολωμού Σολωμού, κ. Σπύρος Σολωμός.

Φωτορεπορτάζ- Βίντεο από τις αντικατοχικές-αντιομοσπονδιακές εκδηλώσεις της ΠΕΟΦ  


Μετά την 3ήμερη Απεργία Πείνας έξω από το Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης (μάλιστα κάθε βράδυ, οι φοιτητές της ΠΕΟΦ φώναζαν αγωνιστικά συνθήματα ενάντια στην παράνομη κατοχή της πατρίδας μας), οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με ομιλίες στο Πνευματικό Κέντρο του μητροπολιτικού ναού Αγ.Γρηγορίου του Παλαμά.

χαιρετισμός του εκπροσώπου της ΠΕΟΦ

ο Κ.Καραϊσκος στο βήμα
Πρώτος ομιλητής ήταν ο εκδότης της εφημερίδας της Θράκης "Αντιφωνητής" Κώστας Καραϊσκος, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του που κόντρα στο καταναλωτικά πρότυπα της εποχής μας, οι νέεοι-ες της ΠΕΟΦ αγωνίζονται και "ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ". Υπενθύμισε  τις προσπάθειες των ξένων διαχρονικά, να μετατρέψουν την Κύπρο σε ένα κράτος προτεκτοράτο, υποχείριο τους. Κατήγγειλε τις προσπάθειες της Βρετανίας που επιδιώκει ακόμη και την δημιουργία Βρετανικής ΑΟΖ(!) μέσω των στρατιωτικών βάσεων που έχει στο νησί και τις προσπάθειες των ξένων να υποδουλώσουν μία ακόμη φορά το νησί μέσα από κουρέματα καταθέσεων και μνημόνια.
Ολόκληρη την εξαιρετική ομιλία του κ.Καραϊσκου, μπορείτε να την διαβάσετε στο τέλος της ανάρτησης. 

Στη συνέχεια μίλησε εκτενώς η κ.Ελένη Χατζηγεωργίου, πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης (Θράκη). Περιέγραψε αναλυτικά όλα τα ιστορικά γεγονότα, από την έναρξη της Τουρκανταρσίας μέχρι και την Τουρκική εισβολή και κάλεσε τους νέους σε αγώνα.

ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης που κατέληξε στο Τουρκικό Προξενείο:


ανηφορίζοντας προς την Αγίου Δημητρίου

Μπροστά στο Τουρκικό Προξενείο

Κλούβες των ΜΑΤ έχουν αποκλείσει μία ακόμη φορά την πρόσβαση κλείνοντας την Αγ.Δημητρίου

Βίντεο από το Τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης (τέλος πορείας):

 Έχω ένα αδερφό, τον λένε Σολωμό, τον σκότωσαν οι τούρκοι επάνω στον ιστό.(...)
Κι αν τύχει χρειαστεί, στη μάχη σκοτωθώ...Με το αίμα μου να γράψετε...ΕΛΛΑΔΑ Σ΄ΑΓΑΠΩ 
Με το αίμα μου να γράψετε...ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!

εκεί ψηλά, στο κάστρο της Κερύνειας, θα βάλουμε σημαία ενωτική, 
θα γράψουμε με γράμματα μεγάλα: Η ΚΥΠΡΟΣ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.