Σελίδες

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

SOT: Η Ελληνική Εκκλησία ζητά την προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας

5 Νοεμβρίου 2013-AGJENCIA E LAJMEVE SOT NEWS

Ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας ξεκίνησε την περιοδεία του με συναντήσεις με τους πολιτικούς ηγέτες της Αλβανίας  στα Τίρανα, την ίδια στιγμή, οι ελληνικοί κύκλοι σχεδιάζουν την προσάρτηση της νότιας Αλβανίας και συνθλίβουν περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Σε μια στιγμή που ο πρόεδρος της Ελλάδας, Κάρολος Παπούλιας, αρθρώνει μηνύματα για σχέσεις καλής γειτονίας στα Τίρανα, η ελληνική εκκλησία οργανώνει δραστηριότητες για το φάντασμα της Βορείου Ηπείρου.

Στις 3 Νοεμβρίου, η Ελληνική Εκκλησία, διοργάνωσε εκδήλωση στη Λαμία, για την προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας, ώστε να γίνει μέρος της Ελλάδας, όπως οι Αλβανοί επεδίωκαν να φθάσουν μέχρι την Πρέβεζα, μετά την περιβόητη διάσκεψη του Λονδίνου το 1913.

Φαίνεται ότι όλες οι δηλώσεις και οι προσπάθειες καλής γειτονίας με την Αθήνα, είναι απλώς μια προσωπίδα πίσω από την οποία  κρύβονται στόχοι σαφώς διατυπωμένοι από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Στις δραστηριότητες λαμβάνουν μέρος νέοι Έλληνες με ελληνικά σύμβολα που τα κουνούν και κάνουν σχέδια για την Βόρειο Ήπειρο.

Η δραστηριότητα αυτή, οργανώθηκε από την ελληνική εκκλησία, η οποία συχνά παρεμβαίνει στις πολιτικές υποθέσεις.

Όλα συνέβησαν όταν προσγειώθηκε στην Αλβανία ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας για να δώσει λύση στο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδα,  τα προβλήματα του παρελθόντος, αλλά και τα νέα προβλήματα, που παρήχθησαν κυρίως από το ελληνικό κράτος.

Ωστόσο, δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στη νότια Αλβανία έχουν γίνει κοινός τόπος για την Ελλάδα. Οι δραστηριότητες αυτές διεξάγονται στην Αλβανία και συμμετέχουν σε αυτές ηγέτες των ελληνικών κομμάτων και ανώτεροι εκπρόσωποι του ελληνικού σοβινισμού.

 Όμως, η επίσκεψη του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, στα Τίρανα δεν πέρασε χωρίς επεισόδια.

Ενώ ο πρόεδρος Κάρολος Παπούλιας ερχόταν σε συνάντηση με τους αξιωματούχους του αλβανικού κράτους, τρεις νέοι έβαλαν φωτιά στο κέντρο των Τιράνων, την ελληνική σημαία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Έλληνα προέδρου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  οι τρεις άνδρες έκαψαν την ελληνική σημαία, γύρω στις 16:00, κοντά την πλατεία της «Μητέρας Τερέζας», στην πρωτεύουσα.

Ο Παπούλιας Αλβανός και η εγγονή του Λεϊλά είναι τουρκάλα

Συνεχίζει το αλβανικό δημοσίευμα του αλβανικού πρακτορείου Sot:
Ο πρόεδρος της Ελλάδας, Κάρολος Παπούλιας, έχει ενισχύσει τους δεσμούς με την Αλβανία και με την Τουρκία.

Ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει αλβανική καταγωγή, η κόρη του είναι παντρεμένη με έναν Τούρκο στη Γερμανία. Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει από το 2005 ότι η κόρη του Παπούλια,  είναι παντρεμένη με έναν Τούρκο και η (μία του) εγγονή ονομάζεται Λεϊλα ( η άλλη Αϊσέ). Έτσι η εγγονή του  Ελληνορθόδοξου προέδρου είναι  Τουρκάλα μουσουλμάνα.

Η συνάντηση με τον Βαγγέλη Ντούλε

Ο Κάρολος Παπούλιας συναντήθηκε με τον επικεφαλής  του ΚΕΑΔ, Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η  ελληνική μειονότητα, σε θέματα ιδιοκτησίας και εκπαίδευσης.

Ο Έλληνας πρόεδρος συναντήθηκε, επίσης,  με τον αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Αναστάσιο, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα που υπογράφει ο Adriatik Doçi.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.