Σελίδες

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Περισσότερα δικαιώματα ζητούν οι Αλβανοί του Πρέσεβο

Οι ηγέτες των αλβανικών πολιτικών κομμάτων από το Νότο της Σερβίας, αποφάσισαν να διακόψουν τις συνομιλίες, διαφωνώντας σε επτά σημεία με την κυβέρνηση του Βελιγραδίου σε θέματα εκπαίδευσης, υγείας, οικονομίας και δικαιοσύνης, δήλωσε ο βουλευτής Ρίζα  Χαλίμι, πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Δράσης.

Κατά τη συνάντηση με τη Συνέλευση της Σερβίας, δεν εγκρίθηκε τροπολογία την οποία είχε προτείνει ο προαναφερόμενος Αλβανός βουλευτής της Σερβίας.

Ο Ρίζα Χαλίμι, ο οποίος είναι ο μοναδικός Αλβανός στο σερβικό κοινοβούλιο,  δήλωσε ότι όλοι η ηγέτες των αλβανικών πολιτικών κομμάτων από το Μπουγιάνοβατς, Πρέσεβο, Μεντβέγια, αποφάσισαν να σταματήσουν τις συνομιλίες διαφωνώντας με τις προτάσεις της σερβικής κυβέρνησης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας, Νίκολα Σελάκοβιτς, είπε ότι στη νότια Σερβία υπάρχουν 1100 Αλβανοί, δηλαδή, ο Χαλίμι ψεύδεται όταν υποστηρίζει ότι υπάρχουν 40.000.
Αντιδρώντας ο Αλβανός βουλευτής, είπε ότι μπορεί αυτά να λέει η απογραφή του πληθυσμού, αλλά πολλοί Αλβανοί έχουν εκτοπιστεί στο Κοσσυφοπέδιο, όπως ισχυρίστηκε.
Πρόσθεσε, ακόμη, ότι γίνεται μια διακριτική προσέγγιση προς τους Αλβανούς και αυτή η πολιτική δεν φαίνεται να αλλάζει, σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα.


Κοσσυφοπέδιο: Οι Γάλλοι στρατιώτες θα αποχωρήσουν το 2014


Η αποστολή των περίπου 300 Γάλλων στρατιωτών της KFOR θα εγκαταλείψει το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια. Την απόφαση της απόσυρσης της αποστολής  ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Οι γαλλικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα και ένας από τους λόγους της αποχώρησής τους, είναι η εκτίμηση ότι το Κοσσυφοπέδιο δεν έχει κανέναν κίνδυνο πολέμου.
Στο Κοσσυφοπέδιο θα παραμείνουν μόνο Γάλλοι αξιωματικοί στο πλαίσιο της Eulex, σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα του Κοσόβου.Το σχόλιο μας: Ένας και μόνο αλβανός βουλευτής φέρνει τα πάνω - κάτω στο σερβικό κοινοβούλιο. Αντίθετα με τους Βορειοηπειρώτες που κάθε τετραετία βγάζουν 4-6 βουλευτές στα Τίρανα και έχουν και υπουργούς και υφυπουργούς στην αλβανική κυβέρνηση, αλλά καταφέρνουν από το τίποτα έως ψίχουλα για τη βελτίωση των δικαιωμάτων τους. 
Η αλήθεια όμως είναι ότι τους Έλληνες ψηφοφόρους στην Αλβανία άλλα τους νοιάζουν και όχι το εθνικό τους ζήτημα, όπως αποδεικνύει και η συνεχής επανεκλογή των ίδιων και των ίδιων αντιπροσώπων... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.