Σελίδες

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Το Δέλβινο γέμισε με προτομές Ελλήνων ανταρτών που σφαγίασαν Αλβανούς υποστηρίζει ο Αρμπέν Λάλα

από την εφημερίδα SOT

Αντέδρασε o ιστορικός και καλός γνώστης των Ελλήνων - αλβανικών θεμάτων, Arben Llala, για την τοποθέτηση προτομών Ελλήνων ανταρτών στα Αλβανικά εδάφη, που έχουν αγωνιστεί και αγωνίζονται για την προσάρτηση της νότιας Αλβανίας. Τέτοια μνημεία έχει σε κάθε χωριό , όπου κατοικεί Ελληνική Μειονότητα που οι Αλβανικές κρατικές δομές δεν έχουν καμία πρόσβαση σε αυτά τα χωριά, ακόμη και η αλβανική γλώσσα δεν είναι επίσημη και αγνοείται. 

«Είναι αλήθεια ότι στις 15 Αυγούστου 2013, η κεντρική πλατεία του χωριού Σωπική στο Αργυρόκαστρο εγκαινιάστηκε με το όνομα του Μιχάλη Ζέρβα (σημ. ΕΛΑ: προφανώς εννοεί τον κ. Μιχάλη Σέρβο). Ο Μιχάλης Ζέρβας γεννήθηκε στα Ιωάννινα και είναι ένας από τους ένθερμους αγωνιστές του ελληνικού λόμπι στις ΗΠΑ που αγωνίζεται για την ελληνοποίηση της νότιας Αλβανίας. Ήταν πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ηπειρωτών στις ΗΠΑ και σήμερα είναι ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος στις ΗΠΑ. Είναι χρηματοδότης των διάφορων δραστηριοτήτων με προπαγανδιστικό σκοπό την ανεξαρτητοποίηση της Νότιας Αλβανίας ή όπως λένε οι Έλληνες την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. 


Αλλά δεν είναι μόνο η πλατεία του χωριού Σωπική με μνημεία των Ελλήνων που αγωνίζονται και πολεμούν για την προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας ", δήλωσε ο Lalla. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σε πολλά αλβανικά χωριά, που ζει η ελληνική μειονότητα, έχουν ανεγερθεί μνημεία για τα ελληνικά εθνικά στοιχεία που εγκλημάτησαν κατά του αλβανικού πληθυσμού. 
"Σε κάθε χωριό της ελληνικής μειονότητας έχει από ένα μνημείο ή και περισσότερο από τα ελληνικά εθνικά στοιχεία, τα οποία έχουν διαπράξει σφαγές κατά του αλβανικού πληθυσμού. Ειρωνικό είναι το γεγονός ότι σε χωριά της Ελληνικής μειονότητας δεν υφίσταται η αλβανική γλώσσα στις επιγραφές σε αυτά τα μνημεία, καταπατώντας το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Αλβανίας, μια άλλη τέτοια περίπτωση έχουμε στην Κρανιά του Δελβίνου όπου πολιτική ηγεσία της Ελληνικής Μειονότητας το 2010 τοποθέτησε μνημείο ενός από τους πιο επικίνδυνους αντάρτες, του Θύμιου Λώλη, που το 1914 διεξήγαγε σφαγές στα αλβανικά χωριά στο νότιο τμήμα της χώρας», δήλωσε.

Ποιος είναι ο Θύμιος Λώλης
Ο ιστορικός Arben Llala δήλωσε ότι έχει στοιχεία ότι ο Θύμιος Λώλης έκανε εγκλήματα στα αλβανικά χωριά που βρίσκονται στην Καστοριά και τη Φλώρινα . «Υπάρχουν στοιχεία ότι ο Θύμιος Λώλης το 1904 έχει κάνει εγκλήματα σε αλβανικά χωριά που βρίσκονται στην Καστοριά και τη Φλώρινα. Για αυτα τα εγκλήματα, η αλβανική κυβέρνηση το 1940 ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση τη σύλληψη και έκδοσή του στα Τίρανα. Το 1941 η ελληνική κυβέρνηση τον συλλαμβάνει και τον παραδίδει στην αλβανική κυβέρνηση, η οποία τον φυλακίζει, αλλά μετά τη συνθηκολόγηση της φασιστικής Ιταλίας ο Λώλης απελευθερώθηκε από τη φυλακή και ενώνεται με τα στρατεύματα του Ναπολέοντα Ζέρβα που διαπράττουν σφαγές κατά του αλβανικού πληθυσμού στη Τσαμουριά. Έτσι, για αυτήν την αξία του ανήγειραν μνημείο στην Κρανία το 2010 », είπε ο Llala

Ο πρόεδρος του κόμματος ΜΕGA
Ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι το 2012, ο πρόεδρος του κόμματος της ελληνικής μειονότητας MEGA Χριστάκης Κίτσιος, δήλωσε μπροστά από το άγαλμα του Θύμιου Λώλη ότι: «Κάθε έθνος στον κόσμο, έχει τους ήρωες του και γι 'αυτό έχουμε έρθει σήμερα για τον εορτασμό των εθνικών ηρώων μας που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά τους στην προγονική γη τους, εδώ στη Βόρεια Ήπειρο (στη Νότιο Αλβανία). Είναι καθήκον μας να τιμήσουμε τους ήρωες του χθες και να πάρουμε το παράδειγμα για τον αγώνα σήμερα. Για να προφυλάξουμε την εκπαίδευση μας, την περιουσία μας, την εθνική μας ταυτότητα. Για να διαφυλάξουμε όλα αυτά που οι παππούδες μας, μας άφησαν για τα οποία πάλεψαν και θυσιάστηκαν ... "

Οι Έλληνες μπλοκάρουν την ανέγερση Μνημείου για τους Τσάμηδες
Η δήλωση του Κίτσιου, που έγινε στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, με την ευκαιρία της 98ης επετείου της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου είναι προκλητική. Παραπέρα ο Lala έκανε περαιτέρω συγκρίσεις με τον δήμαρχο της Τζάρας των Αγίων Σαράντα Δήμο Κότε που εμποδίζει εσκεμμένα την κατασκευή ενός μνημείου στη μνήμη των θυμάτων της ελληνικής γενοκτονίας κατά του λαού της Τσαμουριάς. Μεταξύ άλλων ο Llala είπε με τις πληροφορίες που έχω εκπρόσωποι του ελληνικού κράτους και της εκκλησίας ζήτησαν από το δήμαρχο της Τζάρας Δήμο Κότε να εμποδίσει την ανέγερση του μνημείου στο Kllogjer που θα θυμίζει τους Τσάμηδες που έχασαν τη ζωή κατά τη διάρκεια της φυγής τους στην Αλβανία το 1945 . Την ίδια στιγμή ο Δήμος Κότες στο δημαρχείο που διευθύνει επέτρεψε την ανέγερση των μνημείων γραμμένα μόνο στην ελληνική γλώσσα στο Μουρσί.
O ανιψιός του Ναπολέοντα Ζέρβα
Μία πλατεία σε ένα αλβανικό χωριό ονομάστηκε με το όνομα του ανιψιού του Ναπολέοντα Ζέρβα, του αρχιτέκτονα, του εφευρέτη και ενορχηστρωτή των εγκλημάτων κατά του τσάμικου πληθυσμού, κατά τα έτη 1944-1945. Ενώ η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει συγγνώμη για τη γενοκτονία και την σφαγή χιλιάδων Αλβανών ανδρών και γυναικών, ο εγγονός του περιβόητου Ναπολέοντα Ζέρβα, τιμήθηκε ονομάζοντας την πλατεία του χωριού Σωπική του νομού Αργυροκάστρου με το όνομα του. Μετά από παράνομες δραστηριότητες για την προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας, αυτή είναι η επόμενη πρόκληση προς τους Αλβανούς. 
Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Σαλί Μπερίσα, που χάρισε στην Ελλάδα χωρικά ύδατα και τα παζάρια αυτά απορρίφθηκαν από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας. Πιο συγκεκριμένα, στις 15 Αυγούστου 2013 στην πλατεία του χωριού Σωπική Αργυρόκαστρου πήρε το όνομα του Μιχάλη Ζέρβα. Η συγκεκριμένη πλατεία, που βρίσκεται εντός της επικράτειας της Δημοκρατίας της Αλβανίας είναι μια ανοιχτή πρόκληση γιατί ο Μιχάλης Ζέρβας είναι ένας από τους εξτρεμιστές Έλληνες στις ΗΠΑ, που προωθεί την προσάρτηση της Νότιας Αλβανίας. 
Adriatic Doci
οι υπόλοιπες φωτογραφίες που παρουσίασε η εφημερίδα SOT

το μνημείο στο χωριό Μουρσί




Το μνημείο του Φίλιππα Παπαθανάση στη Ραχούλα Αλύκου






Δείτε τη σελίδα 12 της εφημερίδας SOT (15-11-2013)


Δείτε και το βίντεο από την "προκλητική" εκδήλωση της πλατείας της Σωπικής Πωγωνίου που πήρε το όνομα του Μιχάλη... Ζέρβα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.