Σελίδες

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Επίκαιρη ερώτηση Βουλευτή Χ.Α. Ηλία Παναγιώταρου για την αντιμετώπιση των αλβανικών προκλήσεων

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την αντιμετώπιση των αλβανικών προκλήσεων»

Οι Αλβανοί συνεχίζουν τις προκλήσεις εναντίον της χώρας μας. Εκτός από το ανύπαρκτο θέμα «τσάμηδων» που τέθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στην Αλβανία, ο Αλβανός πρόεδρος Νισάνι, τόνισε ανάμεσα σε άλλα, ότι η οριοθέτηση των θαλασσίων συνόρων παραμένει προς επίλυση, θέτοντας ουσιαστικά ζήτημα ΑΟΖ.  
Επίσης οι Αλβανοί τηρούν μία αδιάλλακτη στάση και γενικά κωλυσιεργούν σε χρόνια ζητήματα των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, όπως το ζήτημα των περιουσιών που κατασχέθηκαν από το καθεστώς Χότζα, το ζήτημα της περισυλλογής των οστών των νεκρών Ελλήνων του ελληνοϊταλικου πολέμου κλπ. 


Την ίδια στιγμή οι καθημερινές αυθαιρεσίες και προκλητικές συμπεριφορές έναντι της ελληνικής μειονότητας  έχουν αυξηθεί, καθιστώντας τους αδερφούς Βορειοηπειρώτες ευάλωτους στην εγκληματική δράση διαφόρων εγκληματικών παρακρατικών στοιχείων. Από την άλλη πλευρά η ελληνική πολιτική έναντι της Αλβανίας, χαρακτηρίζεται από μία νωχελικότητα και μία τάση ενδοτικότητας σε όλους τους τομείς. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την παρουσία εκατομμυρίων Αλβανών εντός της ελληνικής επικράτειας και με την αποδεδειγμένη ύπαρξη και δράση αλβανικών εγκληματικών ομάδων.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
Πώς θα αντιμετωπίσει η Ελληνική κυβέρνηση την ολοένα και αυξανόμενη προκλητικότητα των Αλβανών σε όλους τους τομείς, εκτός από τις κλασσικές διπλωματικές ανακοινώσεις και διαβήματα;
Πώς θα αντιδράσει στις δηλώσεις τους περί δήθεν «τσάμικου  ζητήματος» και για το θέμα της ΑΟΖ;

Αθήνα, 26/11/2013
Ο ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.