Σελίδες

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Περιφερειάρχης Ηπείρου από την πρώτη Κυριακή ο Αλέξανδρος Καχριμάνης και Δήμαρχος Πωγωνίου ο Κώστας Καψάλης!

• Με μια σαρωτική επικράτηση από τον α’ γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών ο Αλ. Καχριμάνης επιβεβαιώνει την κυριαρχία του στην Περιφέρεια και ήδη προετοιμάζεται για τη νέα του πενταετή θητεία. 

Η Ήπειρος του έδωσε από την πρώτη Κυριακή ισχυρή εντολή να προχωρήσει άμεσα και αποτελεσματικά όλα τα καυτά θέματα της περιοχής μας, της φτωχότερης σε όλη την Ελλάδα. Να διεκδικήσει πλέον με άλλον αέρα, αυτά που δικαιούται από το αθηνοκεντρικό Κράτος και της τα στερούν αδικαιολόγητα. 
Αν και έξι οι παρατάξεις στην διεκδίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου, η «Αξιοβίωτη Ανάπτυξη» του Αλ. Καχριμάνη απέδειξε στην πράξη, με τα τόσο υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσε, ότι ο νυν Περιφερειάρχης έχει καταφέρει να εισχωρήσει σε όλους τους πολιτικούς χώρους και ουσιαστικά να επιβεβαιώσει αυτό που από την αρχή διακήρυττε, περί «ακηδεμόνευτης υποψηφιότητας».

Τα ποσοστά  

Χθες τα ξημερώματα λοιπόν το τοπίο ξεκαθάρισε για τον Αλ. Καχριμάνη, αφού οι Ηπειρώτες ψηφοφόροι έδωσαν στην παράταξή του (Αξιοβίωτη Ανάπτυξη) ποσοστό 50,83%. Την δεύτερη θέση κατέλαβε η Όλγα Γεροβασίλη (Ήπειρος της Ανατροπής) συγκεντρώνοντας 24,58%, την τρίτη θέση ο Γιώργος Ζάψας (Συμμαχία Ηπειρωτών) με 9,66%, την τέταρτη θέση η Όλυ Τσουμάνη (Λαϊκή Συσπείρωση) με 8,05%, την πέμπτη ο Κωνσταντίνος Αναγνώστου (Ελληνική Αυγή) 3,94% και την έκτη θέση ο Νίκος Ζήκος (Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο)  με 2,94%.



H κατανομή των εδρών 

Η παράταξη του Αλέκου Καχριμάνη θα έχει 31 έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η Όλγα Γεροβασίλη 10 έδρες, ο Γιώργος Ζάψας 4, η «Λαϊκή Συσπείρωση» (Όλυ Τσουμάνη) 3, η Ελληνική (Χρυσή) Αυγή 2 και η ΑΡΠΗ (Ν. Ζήκος) 1. 


Δήλωση για την επανεκλογή του 


Ο Αλ. Καχριμάνης χθες απηύθυνε ευχαριστήριο μήνυμα προς όλους τους Ηπειρώτες που τον στήριξαν, αλλά και προς όσους δεν τον ψήφισαν, αλλά άκουσαν τις προτάσεις του, ενώ έδωσε το διεκδικητικό στίγμα που θα έχει η νέα περιφερειακή Αρχή την νέα περίοδο για την ανάπτυξη της Ηπείρου. 

Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής: «Αισθάνομαι την υποχρέωση να  ευχαριστήσω τους Ηπειρώτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις χθεσινές (προχθεσινές) εκλογές. Να  ευχαριστήσω επίσης και εκείνους που δεν μας ψήφισαν, αλλά μας υποδέχτηκαν, μας άκουσαν, γίνανε κοινωνοί των προτάσεων μας. 
Οι πόρτες μας, θα είναι,  όπως πάντα,  ανοικτές για όλους. Διχαστικές συμπεριφορές δεν ανήκουν στη δική μας πρακτική και λογική.  
Η παράταξή μας, όπως το διακηρύξαμε,  είναι και θα είναι καθαρά αυτοδιοικητική: Είναι μια παράταξη Ηπειρωτική. 
Αυτό πρεσβεύουμε, αυτό εκφράζουμε.  Ο λαός της Ηπείρου με την ετυμηγορία του αναγνώρισε το έργο μας. Επιβράβευσε την προσπάθεια που κάνουμε εδώ και 3,5 χρόνια  στην Περιφέρεια για την επίλυση προβλημάτων, για την προώθηση αναπτυξιακών δράσεων και πρωτοβουλιών. Ταυτόχρονα, όπως το είχαμε ζητήσει προεκλογικά,  μας έδωσε ισχυρή εντολή για το μέλλον: Είμαστε η μόνη Περιφερειακή Αρχή της Ελλάδος που εκλέχτηκε από τον πρώτο γύρο των εκλογών. 

Αυτός μας προσθέτει ευθύνες. Αποτελεί όμως ένα επιπλέον "όπλο" στις διεκδικήσεις μας από το Κεντρικό κράτος, το οποίο όχι μόνο θα αισθάνεται πιο δυνατή τη φωνή μας, αλλά θα είναι υποχρεωμένο να ανταποκρίνεται καλύτερα στα αιτήματα και τις απαιτήσεις της Ηπείρου.   Οι Ηπειρώτες να είναι σίγουροι ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη τους. Η προεκλογική περίοδος για μας ολοκληρώθηκε. 
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους υποψήφιους της παράταξής μου για τον συγκινητικό  αγώνα που έδωσαν. 
Είτε  εκλεγούν, είτε όχι, όλοι θα κληθούν να συνεισφέρουν με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους κατά τη διάρκεια της νέας περιφερειακής περιόδου.  Οφείλω να επισημάνω την συμβολή όλων των άλλων παρατάξεων στο ήπιο και πολιτισμένο προεκλογικό κλίμα που επικράτησε σε ολόκληρη την Ήπειρο. 

Συγχαίρω επίσης τις δημοτικές αρχές που εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο, εύχομαι να έχουν έναν καλό και εποικοδομητικό αγώνα όσες μετέχουν στις επαναληπτικές της Κυριακής.  Τους  διαβεβαιώνω ότι όλοι τους θα είναι συνεργάτες μας στην κοινή προσπάθεια για την Ανάπτυξη της Ηπείρου».


• Άνετη νίκη πήρε και ο νυν Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ο οποίος τερμάτισε την «κούρσα» με 53,63% (13 έδρες), αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Γιάννη Ντόντη, ο οποίος συγκέντρωσε το 41,31% των ψήφων (7 έδρες). Τρίτος τερμάτισε ο Παναγιώτης Καραγιάννης με 5,05% (1 έδρα).

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.