Σελίδες

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν αναγνωρίζει την αθώωση του Θεόδωρου Καμαρινού!

Πριν λίγες μέρες ο πρώην Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Κορυτσά Θεόδωρος Οικονόμου - Καμαρινός επέστρεψε μετά από τρεις μήνες αργίας στα γραφεία το Υπουργείου Εξωτερικών για να αναλάβει και πάλι καθήκοντα, αφού έληξε η ποινή που του είχε επιβάλλει το Πειθαρχικό για την παράβαση καθήκοντος κατά τη θητεία του στη Βόρειο Ήπειρο, μία πλαστή κατηγορία όμως από την οποία αθωώθηκε από το Εφετείο Αθηνών τον περασμένο Φεβρουάριο.

Κι όμως! Αν και ο ελληνόψυχος διπλωμάτης τοποθετήθηκε σε νέα υπηρεσία, στο τμήμα διοικητικών και δικαστικών υποθέσεων, η ηγεσία του ΥΠΕΞ δεν αναγνωρίζει την αθωωτική απόφαση της Δικαιοσύνης!

Αυτό σημαίνει ότι δεν του επιστρέφουν ούτε τους μισθούς τριών μηνών που άδικα του παρακράτησαν, ούτε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του, ούτε διαγράφει γενικότερα την ποινή που άδικα του επέβαλε και τις συνέπειες της...

Όχι! το πασοκοκρατούμενο (όχι ότι στο διάλειμμα με νεοδημοκράτη υπουργό ήταν καλύτερα) Υπουργείο Εξω...φρενικών δεν λέει να δεχτεί την ντροπιαστική ήττα του που δέχτηκε σε δικαστικό επίπεδο και να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη από τον κ. Καμαρινό, διορθώνοντας τις αδικίες που έκανε εις βάρος του. 
Οι αυλικοί της Βασιλίσσης Σοφίας δεν λένε να συγχωρέσουν τον πρώην Πρόξενο για την εθνική πολιτική που χάραξε στην Κορυτσά υπέρ του Βορειοηπειρωτικού Ζητήματος, αφυπνίζοντας τις συνειδήσεις των Βλαχόφωνων αλλά και αλβανόφωνων Ελλήνων.

Πόσο θα κρατήσει άραγε αυτή η αναλγησία; όποτε συμφέρει το σύστημα μιλάει για εμπιστοσύνη και υπακοή στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη αλλά όποτε δεν συμφέρει σφυρίζει αδιάφορα και εφαρμόζει τον νόμο του νταβατζή.

Έτσι ο κ. Καμαρινός είναι αναγκασμένος να ξεκινήσει κυριολεκτικά από την αρχή έναν νέο δικαστικό αγώνα προκειμένου να δικαιωθεί ολοκληρωτικά, με την πλήρη αποκατάσταση του από το Υπουργείο Εξωτερικών. 
Πάντως σε ότι κι αν κάνει οι πατριωτικά σκεπτόμενοι Έλληνες θα είμαστε δίπλα του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.