Σελίδες

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Νίκος Κόρδας: Ένας αστυνομικός και φίλος της Β. Ηπείρου, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πατρέων

Ο Νίκος Κόρδας του Ιωάννου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εργοδηγών και σε ηλικία 18 ετών εντάχθηκε στο σώμα της Αστυνομίας Πόλεων. 

Το 1986 έλαβε ενεργά μέρος σε κινητοποιήσεις για το Βορειοηπειρωτικό μαζί με άλλους Έλληνες πατριώτες στην Αθήνα. Για τις ιδέες του διώχθηκε από την τότε κυβέρνηση με δυσμενείς μεταθέσεις και άλλες τιμωρίες. 

Είναι συνιδρυτής του πρώτου συνδικαλιστικού κινήματος στην Αστυνομία το 2002, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 2006 πολιτεύτηκε στον Δήμο Πατρέων. 
Το 2006 επίσης υπηρέτησε στην Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα και αποστρατεύθηκε πριν από τρία χρόνια. 

Τα τελευταία χρόνια κάθε Φεβρουάριο είναι παρών στις επετειακές εκδηλώσεις της Νεολαίας Βορειοηπειρωτών Αχαΐας για την ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου.
Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Βλάχου με καταγωγή από την Παραμυθιά Θεσπρωτίας και είναι πατέρας δύο παιδιών, του Γιάννη, αξιωματικού της Αστυνομίας και του Φίλιππου, στρατιωτικού. Ομιλεί ως ξένες γλώσσες αγγλικά, ιταλικά και αλβανικά.

Στις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πατρέων με τον συνδυασμό του Νίκου Οικονομόπουλου "Πάτρα Δυνατή".    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.