Σελίδες

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Οι Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και της Λουγκάνσκ ενώθηκαν και σχημάτισαν τη Νέα Ρωσία

Οι επικεφαλής των αυτοαποκαλούμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονέτσκ και της Λουγκάνσκ, υπέγραψαν χθες την ένωση για τη δημιουργία της Νέας Ρωσίας.


Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των υποστηρικτών  της ομοσπονδοποίησης  που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με το έγγραφο την Ένωση υπογράφει ο πρωθυπουργός του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Μποροντάι και ο επικεφαλής  της ‘Λαϊκής Δημοκρατίας της Λουγκάνσκ, Αλεξάντρ Καριακίν, το νέο κράτος ονομάζεται Νέα Ρωσία – Novorusiya.
Επιθέσεις του ουκρανικού στρατού στη Σλαβιάνσκ 


Παραμονή των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία, οι επιθέσεις των ουκρανικών στρατευμάτων κατά του ρωσόφωνου πληθυσμού στην πόλη Σλάβιανσκ είναι αμείωτες.

Επί δύο εβδομάδες η πόλη Σλάβιανσκ  ζει σε κατάσταση διαρκούς έντασης - σημειώνει η ενημερωτική ιστοσελίδα της Σλάβιανσκ
Οι αψιμαχίες μεταξύ των πολιτοφυλακών  και του ουκρανικού στρατού στους δρόμους της πόλης γίνονται ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση, έτσι οι μάχες γίνονται αντιληπτές, στους κατοίκους, από τις ισχυρές εκρήξεις βαρέων βλημάτων πυροβολικού. 
Η κατάσταση αυτή έχει πανικοβάλει τους κατοίκους. 
Χθες, συγκεκριμένα την 24η Μαΐου έγινε βομβαρδισμός στην συνοικία Σεμεβίνκα, με αποτέλεσμα να  βομβαρδιστούν και να καταστραφούν  πολλά σπίτια, ακόμη και το κτήριο του ψυχιατρικού νοσοκομείου της πόλης.
Οι ασθενείς, του οποίου,  επειγόντως μεταφέρθηκαν σε φορεία στο υπόγειο του νοσοκομείου, σημειώνει η ιστοσελίδα παρέχοντας και σχετικές φωτογραφίες.

www.echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.