Σελίδες

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Για θέματα Βορειοηπειρωτών ενημερώθηκε ο Αντώνης Σαμαράς - κατά σύμπτωση προεκλογικά

• Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες, τόσο στις πατρογονικές τους εστίες, όσο και στην Ελλάδα, συζητήθηκαν στην συνάντηση  που είχε την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς με τον Πρόεδρο της «Ομόνοιας» Βασ. Μπολάνο.

Ο Πρωθυπουργός είναι γνώστης των προβλημάτων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και άκουσε με προσοχή τον εκπρόσωπό τους, ο οποίος εστίασε κυρίως σε θέματα παιδείας και ιδιοκτησίας, διοικητικής διαίρεσης, συντάξεων κλπ. 

Ο  Αντ.  Σαμαράς ζήτησε την κατανόηση των ομογενών, δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που βρίσκεται η χώρα και δεσμεύτηκε για την καλύτερη αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι για το θέμα των Βορειοηπειρωτών πρόσφατα ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και ο εκ Βορείου Ηπείρου υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Λευτέρης Δημητρίου, ζητώντας να διευθετηθεί άμεσα το θέμα με τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ. 


Στόχος οι περιουσίες… 


Την ίδια ώρα πάντως την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία συνεχίζει να απασχολεί έντονα το θέμα των περιουσιών Βορειοηπειρωτών που απειλούνται με… αλβανοποίηση. 
Πληροφορίες από τον εκεί ελληνισμό κάνουν λόγο για προσπάθεια σφετερισμού της γης της Βορείου Ηπείρου, μια κατάσταση που συχνά καταγγέλλεται, αλλά ουδέποτε έχουν ληφθεί μέτρα για να σταματήσει. 

Τελευταίες μαρτυρίες έκαναν λόγο για παράνομη οριοθέτηση έκτασης στην παραλία Δραλαίου στη Χιμάρα, από κάποιον Κοσοβάρο, με απώτερο στόχο να χτίσει μεζονέτες, ενώ κυκλοφορούν φήμες ότι στην Άρτα και στο Σβερνέτσι κάποιοι ετοιμάζονται να αρπάξουν περιουσίες Βορειοηπειρωτών με την μέθοδο των δικαστηρίων και με δήθεν στοιχεία ότι αυτές οι εκτάσεις ανήκαν σε τσιφλίκια παππούδων! 
***

• Όπως και να’ χει, το ζήτημα είναι σοβαρό και οι Βορειοηπειρωτικοί φορείς, αλλά και η ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβουν μέτρα, πιέζοντας το αλβανικό Κράτος, το οποίο δυστυχώς μέχρι σήμερα όπως αποδεικνύεται ανέχεται τέτοιου είδους απαράδεκτες πρακτικές απέναντι στον Βορειοηπειρωτικό ελληνισμό. Κι όλα αυτά συμβαίνουν, την ώρα που η Αλβανία διακαώς επιθυμεί την ένταξή της στην Ε.Ε. και η Ελλάδα της παρέχει απλόχερα, με κάθε ευκαιρία, έμπρακτη στήριξη.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Το σχόλιο μας: Πολύ αγάπη λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές δείχνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός που έκοψε τις συντάξεις του ΟΓΑ για τους Βορειοηπειρώτες. Θα μας πουν πάλι κακεντρεχείς αλλά τι να κάνουμε; να μην πούμε την αλήθεια;
μια με τον πολυδιαφημισμένο Δημητρίου μια με τον Μπολάνο, τόσο πολύ που ενημερώθηκε ο Σαμαράς απορούμε πως δεν έλυσε ακόμα τα ζητήματα...

ΥΓ: Ως απορίας άξιον μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο Β. Μπολάνος πήγε στον Έλληνα πρωθυπουργό μόνος του χωρίς την κηδεμονία του μεγάλου ηγέτη
ΥΓ2: Άραγε ο κ. Σαμαράς ύστερα από τόση ενημέρωση θα εμμείνει στη θέση του για ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ τόσο εύκολα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.