Σελίδες

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: Περίεργες κινήσεις στην Αλβανία...

Επικίνδυνη προβοκάτσια επιχειρούν να στήσουν εις βάρος της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας εθνικιστικοί κύκλοι, που δεν περιορίζονται πλέον μόνον στους Τσάμηδες, αλλά εντοπίζονται ευρέως και στον κρατικό μηχανισμό.

Ο αρχηγός της SHISH, της αλβανικής μυστικής υπηρεσίας, ενημέρωσε την αλβανική Βουλή κεκλεισμένων των θυρών για θέματα εθνικής ασφάλειας. Και με μεγάλη ευκολία απάντησε σε… τυχαία ερώτηση για το εάν υπάρχει κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια από τη νέα διοικητική διαίρεση της χώρας, όπου προβλέπεται η Χειμάρρα να αποτελέσει ξεχωριστή διοικητική μονάδα και να μην εντάσσεται πλέον στην Αυλώνα, όπως ίσχυε από την εποχή του καθεστώτος Χότζα, με μοναδικό στόχο την απορρόφηση του ελληνικού στοιχείου.

— Ο αρχηγός των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών απάντησε λοιπόν ότι πράγματι, εάν υπάρξει τέτοια διοικητική διαίρεση, μπορεί η Χειμάρρα να γίνει… Κριμαία. 

Η δήλωση αυτή όχι μόνο βάζει τέλος στη συζήτηση για μια διοικητική διαίρεση που θα ευνοούσε την ανάπτυξη της Χειμάρρας, που έχει ως σημαντικά εφόδια τον τουρισμό και τη γεωργία, αλλά βάζει στο στόχαστρο των εθνικιστών την ίδια την ελληνική μειονότητα, καθώς κανείς εχέφρων δεν έχει θέσει θέμα, φυσικά, αυτονόμησης ή ανεξαρτητοποίησης της… Χειμάρρας και της Β. Ηπείρου. 
Καλλιεργώντας όμως τέτοια φόβητρα και το ανθελληνικό κλίμα, απλώς επιχειρείται να ολοκληρωθεί -με βίαιο τρόπο- η έξοδος του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού από τις πατρογονικές εστίες του και να διατηρείται ο ευνοϊκός, για κάθε καθεστώς στα Τίρανα, μύθος του «κακού και επιθετικού» γείτονα.

— Επί τη ευκαιρία, πότε θα μας ενημερώσει ο Β. Βενιζέλος για το τι απέδωσε το περίφημο άνοιγμά του στον ομοϊδεάτη του αλβανό πρωθυπουργό Ε. Ράμα για το θέμα της συμφωνίας οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ 27-4-14

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.