Σελίδες

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Σεισμός 5 Ρίχτερ ταρακούνησε χθες τα ξημερώματα την ενιαία Ήπειρο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε τους κατοίκους της Ηπείρου, της Κέρκυρας αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας καθώς και της νοτίου Αλβανίας λίγο πριν τις 4 χθες τα ξημερώματα. 

Το επίκεντρο της δόνησης ήταν 27 χλμ. Βόρεια της Ηγουμενίτσας και το εστιακό βάθος στα 10 χιλιόμετρα, με τον σεισμό να γίνεται ιδιαίτερα αισθητός και στις νότιες περιοχές της Αλβανίας. Από τη σεισμική δόνηση δεν αναφέρθηκαν υλικές ζημιές ή τραυματισμοί ατόμων, ωστόσο πολλοί πετάχτηκαν τρομαγμένοι από τον ύπνο τους.

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς. Είμαστε η πιο σεισμογενής περιοχή της Ευρώπης. Η Πολιτική Προστασία είναι πανέτοιμη, έχει σχέδια για ότι κι αν συμβεί», τόνισε σε δηλώσεις του ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος.

Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες 

Δεν βλέπει ιδιαίτερους λόγους ανησυχίας, για νέο ισχυρότερο σεισμό ο Καθηγητής Σεισμολογίας Βασίλης Καρακώστας, σημειώνοντας ότι υπάρχει συχνότητα δονήσεων στην περιοχή, όχι όμως δυνατών και καταστροφικών σεισμών. Δεν απέκλεισε μετασεισμική ακολουθία, τη θεωρεί μάλιστα πολύ πιθανή, όχι όμως ικανή να προκαλέσει προβλήματα και ανησυχία. 

ΒΙΛΙΑΝ ΣΤΑΣΙΝΟΥ


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δυστυχώς η κα Στασινού αν και φιλοξενήθηκε το ρεπορτάζ της στον Πρωινό Λόγο δεν έλεγε να γράψει για Βόρειο Ήπειρο αλλά για νότιο Αλβανία. Κρίμα!
Ας ελπίσουμε πάντως ότι ο σεισμός αυτός θα σημάνει ρίχτερ εθνικών και πολιτικών εξελίξεων υπέρ του Βορειοηπειρωτικού Ζητήματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.