Σελίδες

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Λάρισας για την επέτειο της Άλωσης της Πόλης - Πορεία διαμαρτυρίας από τον Ιερό Λόχο 2012 στη Θεσσαλονίκη για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

Η 29η ημέρα του Μαΐου του 1453 έμελλε να μείνει χαραγμένη ως η αποφράδα για τον Ελληνισμό ημέρα, αφού η ιστορία και ο πολιτισμένος επρόκειτο να συναντηθούν με ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα. Ήταν η ημέρα κατά την οποία στίφη απίστων από τα βάθη της στέπας του Τουράν εισέβαλαν στην υπερχιλιετή πρωτεύουσα της «Βυζαντινής» Αυτοκρατορίας. Εισέβαλαν στην Βασιλεύουσα της του Χριστού Πίστεως και της πολιτισμικής εξελίξεως, ασελγώντας ταυτόχρονα εις βάρος του καθ' όλα ελληνικού πληθυσμού και των μνημείων της Ελληνορθοδόξου θρησκείας.  

Η άλωση ενός από των τελευταίων οχυρών του ελεύθερα αναπνέοντος Ελληνισμού υπήρξε αναπόφευκτη, θυμίζοντας όμως σε πολλά σημεία τη μάχη στις Θερμοπύλες, κυρίως λόγω της αναμφισβήτητης αριθμητικής υπεροχής των Οθωμανών του υβριστή-πορθητή έναντι των περίπου 5.000 στρατιωτών του Κωνσταντίνου ΙΑ' Παλαιολόγου και των 2.000 γενναίων μαχητών του Γενουάτη Ιουστινιάνη, αλλά και της αρνήσεως του Μαρμαρωμένου (έως σήμερα) Βασιλέως μας να παραδώσει την Πόλη των Αγίων και της Υπερμάχου του Γένους Στρατηγού στους μογγόλους.  Δυστυχώς όμως παρά τη μέχρις εσχάτων σθεναρή αντίσταση των Ρωμηών, η Κερκόπορτα άνοιξε δίδοντας την ευκαιρία στους Οθωμανούς να λεηλατήσουν, να ατιμάσουν και γενικότερα να προβούν σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκαινιάζοντας πλέον επισήμως μια νέα εποχή καταδυναστεύσεως και σκλαβιά για το ελληνικό Έθνος.  


Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος τιμά τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο καθώς και όλους όσοι έπεσαν μαχόμενοι για την τιμή της Βασιλεύουσας. Πεθαίνοντας στο Βόσπορο, άφησαν σε εμάς μία βαριά κληρονομιά που σύμφωνα με τους θρύλους κάποια στιγμή οι Έλληνες στην ψυχή και στο αίμα θα γίνουμε αποδέκτες της. Όπως σε τόσα και τόσα θέματα, οι Εθνικιστές του Πατριωτικού Συνδέσμου παραμένουμε αμετανόητοι και αμετακίνητοι στις θέσεις μας. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να διατρανώνουμε αυτό που κάποιοι μας άφησαν ως παρακαταθήκη των αγώνων τους. Πρωτεύουσα της Ελλάδος είναι η Κωνσταντινούπολη. Αυτή τη στιγμή τελεί υπό κατοχή. Στο μέλλον θα βαδίσουμε ελευθερωτές. Και του χρόνου στην Πόλη...

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΩΝ Ο Π.Ε.Σ


Στην Εκδήλωση διαμαρτυρίας, που έγινε στη Θεσσαλονίκη και διοργάνωσε ο Ιερός Λόχος 2012 το απόγευμα της Τετάρτης 28 Μαίου κατά της επικείμενης μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί από τους Μογγόλους και της προσευχής που απειλεί να κάνει ο Μογγόλος Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν μέσα σε αυτή, αφού τη θεωρεί Τζαμί αλλά και της κατά της Τουρκοποίησης που επιχειρείτε στην Θράκη μας, με την ανοχή του Κράτους των Αθηνών, που αγγίζει τα όρια της προδοσίας έδωσε το παρών ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Χάμο Αστέριο. 200 και πλέον Πατριώτες και Εθνικιστές έδωσαν το βροντερό παρών στην Εκδήλωση.Μεταξύ άλλων η Πατριωτική Κίνηση Θεσσαλονίκης και η Πατριωτική Κίνηση Εορδαίας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των Οδών Λαγκαδά και Αγίου Δημητρίου.Από εκεί ένα Γαλανόλευκο ποτάμι πραγματοποιώντας πορεία διέσχισε όλη την Οδό Αγίου Δημητρίου και κατέληξε 100 μέτρα πριν το Τουρκικό προξενείο αφού, η ισχυρή Αστυνομική δύναμη που υπήρχε καθ'όλη τη διάρκεια της πορείας είχε μπλοκάρει τον δρόμο πριν από αυτό με κλούβες των ΜΑΤ.Με τον παλμό και τα συνθήματα οι Εθνικιστές και Πατριώτες σήκωσαν στο πόδι την νύφη του Βορά (Θεσσαλονίκη), ενώ οι κάτοικοι των πολυκατοικιών που υπήρχαν κατά μήκος της Οδού Αγίου Δημητρίου έβγαιναν στα μπαλκόνια και χειροκροτούσαν.Στην αρχή της πορείας υπήρχε η εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου η οποία έδινε έναν άλλον τόνο στην Εκδήλωση.

Συνθήματα όπως: Θα ξαναγυρίσουμε να τη λειτουργήσουμε και Τούρκο δεν θα αφήσουμε, Στην Κύπρο και στον Πόντο και στην Αγιά Σοφιά και ακόμα παραπέρα στην κόκκινη μηλιά, με όρθιο κεφάλι Βυζάντιο και πάλι, χτυπάει η καρδιά μου για την Αγιά Σοφιά μου, έξω οι Λύκοι από την Θεσσαλονίκη, έξω οι Τούρκοι από τη Θράκη, Ερντογάν Μογγόλε άκουτο καλά η Αγιά Σοφιά μας είναι Εκκλησιά κι άλλα δονούσαν την ατμόσφαιρα.Στη συνέχεια και 100 μέτρα πριν στο προξενείο πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τους επικεφαλής των παραπάνω Πατριωτικών Συλλόγων.Η εκδήλωση έκλεισε με το Υπερμάχω και τον Εθνικό Ύμνο. Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος συγχαίρει όλους τους Συναγωνιστές και τις Συναγωνίστριες που είχαν το θάρρος να δώσουν το παρών στην Εκδήλωση.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.