Σελίδες

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας για τα τοπωνύμια

• Σε συμφωνία για τη χρήση των τοπωνυμίων στα αλβανικά διαβατήρια και πιστοποιητικά κατέληξαν κατά τη συνάντησή τους χθες στις Βρυξέλλες οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Ευ. Βενιζέλος και της Αλβανίας Ντίτμιρ Μπουσάτι.

Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως επήλθε συμφωνία σε ένα χρονίζον, πολύ σημαντικό θέμα που είναι η χρήση των τοπωνυμίων στα αλβανικά διαβατήρια και πιστοποιητικά. 


Συμφωνήσαμε, όπως σημείωσε, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στις σχέσεις καλής γειτονίας να χρησιμοποιούνται τοπωνύμια αποδεκτά και από τις δύο πλευρές, όπως προβλέπει και η διεθνής πρακτική. 


«Έτσι επιλύεται ένα ζήτημα το οποίο ταλαιπωρεί απλούς ανθρώπους, οι οποίοι δε θέλουμε να ταλαιπωρούνται. Κάνουμε ένα βήμα στον τομέα των σχέσεων καλής γειτονίας, ένα βήμα το οποίο συνδέεται φυσικά και με την ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής μας χώρας, στην οποία επενδύουμε πολλές ελπίδες», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, «στόχος μας είναι κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας, η Αλβανία να αποκτήσει και επισήμως το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας».


ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.