Σελίδες

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Μήνυμα του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Μέμου για την 100η επέτειο του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας

Ελληνίδες και  Έλληνες της Βορείου Ηπείρου,

Στην ιδιαίτερη πατρίδα μας εδώ και πολλές δεκαετίες παραβιάζονται από την εκάστοτε αλβανική κυβέρνηση κάθε αρχή δικαίου και προστασίας ανθρωπίνων  δικαιωμάτων. Ως παραδείγματα αναφέρω τον αυθαίρετο γεωγραφικό περιορισμό της γηγενούς ελληνικής κοινότητας, την στατιστική γενοκτονία, την βίαιη εθνολογική αλλοίωση των ελληνικών πόλεων και χωριών, μέσω της εκδίωξης των Ελλήνων από την αποκαλούμενη μειονοτική περιοχή. 
Επιπλέον, θα προσθέσω τον πολιτιστικό αφελληνισμό, την καταπίεση και τις πολιτικές μεθοδεύσεις με προσπάθεια να περιοριστεί η εκπροσώπηση Ελλήνων αλλά και τις συνεχείς παρεμβάσεις στην ελεύθερη χρήση της ελληνικής γλώσσας. 

Αυτά συμβαίνουν σε μια κοινότητα στην οποία θα έπρεπε να ισχύουν τουλάχιστον τα πεπραγμένα του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας. Κι όλα αυτά υπό την ανοχή των εκάστοτε ενδοτικών ελληνικών κυβερνήσεων, οι αντιδράσεις των οποίων ήταν υποτονικές εώς ανύπαρκτες σε πράξεις καταπάτησης διεθνών κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Β. Ήπειρο.

Στις 17 Μαΐου συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την συνθήκη της Κέρκυρας όπου αναγνωρίστηκε η αυτονομία της Β. Ηπείρου. Τότε οι πατέρες μας δεν υποχώρησαν και δεν υποδουλώθηκαν στις μεγάλες δυνάμεις εκείνης της εποχής, αλλά αγωνίστηκαν για τη διατήρηση της ελληνικότητας της περιοχής μας, η οποία υπήρξε από αρχαιοτάτων χρόνων ελληνική. 

Δυστυχώς, σήμερα  αυτό αμφισβητείται από τους ρουφιάνους, προδότες δημοσιογράφους και όχι μόνο. Προ ημερών ο τηλεοπτικός σταθμός Αlpha είχε το θράσος να αποκαλεί τους συμπατριώτες μας Αλβανούς! Ας το πάρουν απόφαση όλοι αυτοί, ότι ο μαχόμενος Ελληνισμός της Β. Ηπείρου έχει αφυπνιστεί πλέον και δεν στηρίζει τα μεγάλα κόμματα, που του στέρησαν το δικαίωμα για μια ανθρώπινη ζωή μοιράζοντας κούφιες υποσχέσεις με μοναδικό στόχο να κερδίσουν ψήφους.

Όλοι αυτοί οι προδότες το μόνο που έκαναν ήταν να μας θεωρούν Αλβανούς και να αδιαφορούν για εμάς. Τρανταχτό παράδειγμα η διακοπή των συντάξεων του ΟΓΑ. Αντί να ενισχύσουν τους εναπομείναντες Έλληνες προσπαθούν να τους εξαφανίσουν. Αδέλφια, μην πέσετε στην παγίδα που μας ετοιμάζουν. Αυτά τα πέντε χρόνια θα είναι τα πιο κρίσιμα για μας. Όλοι εμείς την 25η Μαΐου θα πρέπει να δώσουμε την ψήφο μας στον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή, το μοναδικό πολιτικό κόμμα που ήταν και είναι συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης των εθνικών αγώνων μας. 

Ας αφήσουμε τα στερεότυπα των δεξιών και των αριστερών, ας μείνουμε ενωμένοι χωρίς διαιρέσεις, αγωνιζόμενοι για το κοινό καλό και την επιβίωση της εθνικής μας ταυτότητας. Ας φανούμε αντάξιοι των πατέρων μας, ώστε να μπορούμε να τους κοιτάξουμε κατάματα και να τους πούμε ότι συνεχίζουμε την προσπάθειά τους εκατό χρόνια μετά, κρατώντας άσβεστη τη φλόγα της αγάπης για την Πατρίδα μας. 

Με τη βοήθεια του Θεού και του αγίου προστάτη μας  πατρο-Κοσμά του Αιτωλού η Νίκη θα είναι δική μας! 

ΖΗΤΩ Ο ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ!

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή
Μέμος Ιωάννης, εκπρόσωπος νέων Βορείου Ηπείρου

1 σχόλιο:

  1. Φιλε, Συμπατριωτη Γιαννη βαλε ακομα , εδω και δυο δεκαετιες οσοι Βορειοηπειρωτες ζουν και εργαζονται στα χωρια και στα διαφορα αστικα κεντρα της Ελλαδας ειναι εργατες και χαμαληδες δευτερης και τριτης κατηγοριας οπως οι αλλοεθνεις εργατες νομιμοποιημενοι και παρανομοι.Το ελλαδικο (παρα)κρατος ολα αυτα τα χρονια μας εδειξε το πιο σκληρο του πρωσωπο.Ακομα και σημερα οι Ελληνες της Βορειου Ηπειρου στιβαζωνται σε πολλες πολεις της Ελλαδας σαν τα σκουλικια και πολλες φωρες στις ιδιες σειρες με τους λαθρομεταναστες απο Ασια και Αφρικη ειτε να ανανεωσουν της ταυτοτητες του Ομογενους ειτε για να βγαλουν Ελληνικη ταυτοτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.