Σελίδες

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Αυτή είναι η δέσμευση σας κύριε Σαμαρά για τις συντάξεις του ΟΓΑ;

Όπου λαλούν πολύ κοκόροι αργεί να ξημερώσει. Αυτό χαρακτηρίζει απόλυτα την περίπτωση των συντάξεων του ΟΓΑ για τους Βορειοηπειρώτες. Είδαμε αναρίθμητα σχετικά ερωτήματα στην βουλή από πολιτικούς, άρθρα να μιλούν για επίσημη επαναχορήγηση, "παράγοντες" να διαδίδουν φήμες για επίλυση του προβλήματος μέχρι τα τέλη του 2013 και έπειτα μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014, υποψηφίους στο ίδιος μήκος κύματος. Συντάξεις όμως δεν είδαμε.
Στο δια ταύτα που βρισκόμαστε; ακριβώς εκεί που είχαμε μείνει, στο απόλυτο τίποτα. Τι θα γίνει στο μέλλον δεν το γνωρίζουμε, σίγουρα όμως οι συντάξεις θα δοθούν όποτε και εάν το αποφασίσει η κυβέρνηση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα δούμε παράγοντες να προσπαθούν να καρπωθούν την απόφαση ως αποτέλεσμα των προσπαθειών τους.

Ο κ. Β.Γ., Βορειοηπειρώτης απ' την Κρανιά, κατέθεσε αίτηση να λάβει το βοήθημα του ΟΓΑ. Προ ολίγων ημερών έλαβε επίσημη απάντηση η οποία φυσικά απορρίφθηκε εξαιτίας ύπαρξης παράλληλης σύνταξης απ' την Αλβανία και επειδή ο αιτών διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα λιγότερα από 20 χρόνια.
Θυμάστε τον ντόρο που είχε ξεσπάσει στην φήμη ότι η ελάχιστη απαιτούμενη μόνιμη παραμονή στην Ελλάδα μειώθηκε από 20 σε 10 χρόνια; ψέμα κι αυτό.
Ο αντιπρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Γιώργος Τζομάκας, σε συνέντευξη πριν λίγους μήνες αναφορικά με το θέμα των συντάξεων και την παραπληροφόρηση είχε δηλώσει πολύ χαρακτηριστικά:
«Τον τελευταίο καιρό υπάρχει, μάλλον εσκεμμένα, έντονη παραπληροφόρηση για το θέμα των συντάξεων των ομογενών, από πηγές που κάθε άλλο παρά αξιόπιστες μπορούν να χαρακτηριστούν. Αδυνατώ να καταλάβω που αποσκοπούν όλα αυτά. Ακούγονται δηλώσεις του τύπου: "οι συντάξεις θα αρχίσουν να καταβάλλονται πριν τα Χριστούγεννα", "μετά τις γιορτές", "μέχρι τέλος Ιανουαρίου". Η τελευταία πληροφορία που έφτασε στ' αυτιά μου ήταν "μέχρι τέλος Φεβρουαρίου". Δεν ισχύει τίποτα από όλα αυτά. Δεν υπήρξε ουδεμία ανακοίνωση από πλευράς Υπουργείου Εργασίας, Κυβέρνησης ή ΟΓΑ, για τροπολογία στη Βουλή εντός αυτών των προθεσμιών, παρότι κάποιοι κύκλοι επιμένουν να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις. Κύκλοι που δεν είναι άλλοι, από δικούς μας ανθρώπους, με πολιτική παρότρυνση, κυρίως από πλευράς κυβέρνησης, οι οποίοι δηλώνω ξεκάθαρα, δρουν με στόχο να εξυπηρετήσουν την προεκλογική τους εκστρατεία. Θέλουν να αποσπάσουν την προσοχή του κόσμου, να παραπλανήσουν, ώστε να μη χαθεί η ψήφος και δη στο αντίπαλο στρατόπεδο. Περί αυτού πρόκειται.»




Πηγή: www.himara.gr
Το σχόλιο μας: Καλά τα είπε ο κ. Τζομάκας. Είχαμε γράψει και εμείς πριν μήνες για την "δικαίωση των αγώνων τους" που επικαλούνταν κάποιοι προεδρο-παράγοντες αλλά τελευταία έχουμε και τις πομπώδεις υποσχέσεις μέσω υποψήφιου ευρωβουλευτή.  Η πραγματικότητα όμως λέει άλλα...

1 σχόλιο:

  1. amfisviteis ore to giorgo tzomaka kai ton avriano evropsolefti teli dimitri.
    aftoi einai oi iroes mas, aftoi pou ezisan kai ypeferan ta deina kai ta martyria toy ko-mouni-smou. o telis eidika pou einai kai paidi tou baba
    mi to ksanakaneis dioti tha se apoliso emeis eimaste sovari koperativa

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.