Σελίδες

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Γιάννης Μέμος: Στόχος μου η διεθνοποίηση του Βορειοηπειρωτικού Ζητήματος

Συνέντευξη του Βορειοηπειρώτη υποψήφιου Ευρωβουλευτή με την Χρυσή Αυγή Γιάννη Μέμου στον Ελεύθερο Λόγο Αργυροκάστρου

Ε.Λ.Α: Κύριε Μέμο θα θέλαμε να μας πείτε δύο λόγια για εσάς,  τον τόπο καταγωγή σας και τις δραστηριότητες σας, επαγγελματικές και κοινωνικές, προκειμένου να μάθουν οι ψηφοφόροι ποιος είναι ο νέος υποψήφιος ευρωβουλευτής που κατεβαίνει στις 25 Μαΐου με τη Χρυσή Αυγή. 

Γ. Μέμος:  Σας ευχαριστώ κατ’ αρχάς για την δυνατότητα που μου δίνετε να απευθυνθώ στο κοινό του ιστολογίου σας. Είμαι γεννημένος το έτος 1988 και η γενέθλια περιοχή μου είναι το χωριό Φοινίκη στον νομό Δελβίνου Βορείου Ηπείρου, έδρα της αρχαίας ηπειρωτικής φυλής των Χαόνων αλλά και του Κοινού των Ηπειρωτών κατά τον 2ο αιώνα π.Χ. Έχω όμως την τιμή να κατάγομαι από την πλευρά του πατέρα μου και από το Λαμποβο του Σταυρού του νομού Αργυροκάστρου, χωριό από το οποίο καταγόταν ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Βασίλειος Παπαχρήστου, πρωταγωνιστής του Αυτονομιακού Αγώνα και μέλος της Προσωρινής Κυβέρνησης της Βορείου Ηπείρου το 1914.  Ήδη από τα μαθητικά μου χρόνια είμαι ενεργό μέλος του Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, στα Ιωάννινα, όπου ζω μόνιμα εδώ και 23 χρόνια.  Με τους συναγωνιστές μου έχουμε κάνει αρκετές δράσεις σε ότι άφορα το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα και τα εθνικά θέματα γενικότερα. Από τα εφηβικά μου χρόνια εργάζομαι σε διάφορα επαγγέλματα, ενώ έχω ειδικότητα στον μηχανολογικό τομέα θερμουδραυλικων εγκαταστάσεων. Δυστυχώς λόγω της κρίσης δεν μπορώ να εξασκήσω το επάγγελμα μου και τώρα  εργάζομαι ως ιδιωτικός υπάλληλος.

Ε.Λ.Α: Ως Βορειοηπειρώτης στην καταγωγή και ζητώντας στις ευρωεκλογές την ψήφο και από τους ψηφοφόρους που κατάγονται από τη Βόρειο Ήπειρο, ποιο θα είναι το πρόγραμμα σας και οι θέσεις σας για το εθνικό ζήτημα που αφορά την ιδιαίτερη πατρίδα σας και γενικότερα για τα θέματα που απασχολούν την κοινότητα σας;


Γ. Μέμος: Κοιτάξτε, οι θέσεις που έχουμε είναι ξεκάθαρες πάνω στο βορειοηπειρωτικό ζήτημα. Σκοπός μου είναι να διεθνοποιήσω το ζήτημα μας διότι αυτά τα 5 χρόνια είναι τα ποιο κρίσιμα, αφού θέλουν να μας φιμώσουν και να μας εξαφανίσουν ή ακόμα χειρότερα να μας δώσουν στην Αλβανία και να μας κάνει ότι θέλει όπως γίνεται τώρα. Από την άλλη η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου θέλει άρον -άρον να εντάξει την Αλβανία στην Ευρώπη χωρίς κανέναν περιοριστικό μετρό σε ότι άφορα τον Ελληνισμό της Βόρειου Ηπείρου. Είμαι αποφασισμένος πηγαίνοντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΩ και να ασκήσω πιέσεις για τα ανθρωπινά δικαιώματα των συμπατριωτών μου Ελλήνων της Βόρειου Ηπείρου.

Επιγραμματικά θα σας αναφέρω κάποιες από τις θέσεις μας: Διεθνή κατοχύρωση για τις ονομασίες «Βόρειος Ήπειρος» και «Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός», επαναφορά σε ισχύ του Πρωτοκόλλου της Κερκύρας, διοργάνωση εκδηλώσεων για την διεθνοποίηση του Βορειοηπειρωτικού, άσκηση veto στην Αλβανία για την ένταξη της στην ΕΕ εφόσον δεν σέβεται πλήρως τα δικαιώματα μας, κατοχύρωση των συντάξεων ΟΓΑ, πλήρης αναθεώρηση και αναβάθμιση του νομικού καθεστώτος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας με ένταξη ιστορικών μη αναγνωρισμένων περιοχών (Χιμάρα, Κορυτσά κ.α.), επιστροφή στους Βορειοηπειρώτες των υφαρπαγμένων περιουσιών τους με πλαστά φιρμάνια και ταπιά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, καταγγελία των αλβανικών μεθοδεύσεων για την κλοπή της γης των Ελλήνων, επιστροφή της εκκλησιαστικής περιουσίας στις ενορίες των Ελλήνων.

Αυτές θα είναι κάποιες από τις θέσεις μας, προς την Αλβανία. Πρέπει ο Έλληνας Βορειοηπειρώτης να αφυπνιστεί και να αδράξει την ευκαιρία αυτή που είναι να στείλει έναν δικό του άνθρωπο στης Βρυξέλλες.

Ε.Λ.Α: Γιατί αποφασίσατε να συμμετέχετε στο ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής σε μία τέτοια περίοδο που το κόμμα αντιμετωπίζει την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης; Εδώ και μήνες είναι φυλακισμένοι ο αρχηγός της, τέσσερις βουλευτές της και αρκετά μέλη της, ενώ διώκονται και σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές είναι ελεύθεροι. Δεν φοβόσαστε μήπως υπάρξουν επιπτώσεις και για εσάς;

Γ. Μέμος: Όπως προανέφερα και παραπάνω για να διεκδικήσω για τον τόπο μου την Βόρειο Ήπειρο, ακράδαντη πίστη μου είναι ότι το Ελληνικό Κράτος έχει ηθικό και εθνικό χρέος να στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου. Στόχος της υποψηφιότητάς μου για το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι η ανάδειξη και η διεθνοποίηση του Βορειοηπειρωτικού Ζητήματος και η διεκδίκηση των δικαίων των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών. Κάτι που κανείς μέχρι τώρα δεν το έχει κάνει. Απλά μας φέρονται σαν να μην υπάρχουμε, άλλα μόνο όταν είναι για ψήφο μας θυμούνται, σε αντίθεση με το πολίτικο κόμμα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όπου εδώ και πολλές δεκαετίες είναι σταθερή στο Βορειοηπειρωτικό ζήτημα και το ξέρουμε όλοι οι Βορειοηπειρώτες, από παλιά που μας βοηθούσαν όταν κάναμε τις διαμαρτυρίες μας όπου πάντα ήταν δίπλα μας για τους εθνικούς πόθους όπου θέλουμε να υλοποιήσουμε! Ότι δεν έκαναν τα λεγόμενα μεγάλα κόμματα εδώ και 25 χρόνια για εμάς, τα πραγματοποιεί η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ μέσα σε 2 χρόνια στο ελληνικό κοινοβούλιο με όλους τους βουλευτές μας, με  μπροστάρη τον Αρχηγό μας Νίκο Μιχαλολιάκο και πολύτιμο συμπαραστάτη τον συναγωνιστή Χρήστο Παππά, με την πληθώρα ερωτήσεων που έχει κάνει στην Ελληνική Κυβέρνηση. Άμα το καλοσκεφτούμε η Χρυσή Αυγή έκανε πολλά για εμάς και κάνει ακόμα...

Όσο για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης δεν στοιχειοθετείται και αργά ή γρήγορα, όλες οι εναντίον της κατηγορίες θα καταπέσουν. Οι επίορκοι δικαστικοί και  τα κόμματα τις συγκυβέρνησης δεν θα λογοδοτήσουν μόνο για την διώξει μας θα λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για όλα τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει τόσα χρόνια!!!! Όσο για μένα που με ρωτάτε ΔΕΝ ΦΟΒΑΜΑΙ γιατί αγωνίζομαι για την ΕΛΛΑΔΑ και για τα δικαία του τόπου μου. Αν αυτό είναι έγκλημα τότε ας φυλακιστώ.

Ε.Λ.Α: Ως κάτοικος Ιωαννίνων εδώ και δύο δεκαετίες, θα θέλαμε να μας μιλήσετε για τις θέσεις σας που αφορούν την Περιφέρεια Ηπείρου που είναι από τις φτωχότερες της Ευρώπης των 28 αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα όπως θα τις μεταφέρετε στην Ευρωβουλή εφόσον εκλεγείτε. 

Γ. Μέμος: Στην ελεύθερη Ήπειρο όπου διαμένω τα πράγματα είναι τραγικά. Η οικονομική ζωή στηριζόταν σχεδόν αποκλειστικά στην οικοδομή πράγμα που δεν υπάρχει τώρα λόγο της κρίσης. Είναι πολύ δύσκολα για τον μέσο Ηπειρώτη που νιώθει όσο κάνεις άλλος στο πετσί του την οικονομική κρίση. Μπαίνοντας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, θα καταθέσω  πρόγραμμα που θα αφορά έργα υποδομής για την Ήπειρο. Η Ήπειρος είναι ένας παράδεισος φυσικού πλούτου και όχι μόνο. Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε πληθώρα πραγμάτων από τουριστικά θέρετρα έως αθλητικές δραστηριότητες και να αναδείξουμε την πλούσια ιστορική και λαογραφική παράδοση της περιοχή μας, να δώσουμε μεγαλύτερη ώθηση στον πρωτογενή τομέα και κυρίως στην κτηνοτροφία, όπου υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες καθώς και άλλα που έχω κατά νου, ώστε επιτέλους να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη. Καιρός είναι!

Ε.Λ.Α: Σας ευχαριστούμε πολύ κύριε Μέμο για τη συνέντευξη που μας παραχωρήσατε και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία.

Γ. Μέμος: Σας ευχαριστώ πολύ και εγώ και κλείνοντας θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στο κοινό σας: Ηπειρώτες μην σκύβετε το κεφάλι! Η ώρα να είμαστε στην Ευρώπη των εθνών έφτασε και θα έχουμε τον δικό μας αντιπρόσωπο, για να διεκδικήσει τα δικαία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία προσβάλουν και θίγουν πρόσωπα θα διαγράφονται.
Ανώνυμα μηνύματα που θα θίγουν επώνυμα άτομα θα διαγράφονται.
Σας προσκαλούμαι σε έναν διάλογο απόψεων και θέσεων για ένα καλύτερο μέλλων της ιδιαίτερης πατρίδος μας.